In gesprek met Splinter Chabot

28 mei 2021, van 20:00 tot 21:00 | Cultuurankers online

Kosten: gratis

Foto Splinter Chabot, fotograaf: Anton Corbijn

Charlotte Nijs gaat in gesprek met Splinter Chabot. Over zijn boeken 'Roze brieven' en 'Confettiregen' en over zijn leven.

Splinter Chabot

De immer enthousiaste Splinter Chabot is van vele markten thuis. Hij is programmamaker, schrijver en politicoloog, maar ook een rasoptimist en allemansvriend. Begin 2020 verscheen zijn debuutroman Confettiregen. Een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over het ontdekken dat je anders bent dan je omgeving en anders dan wie je wilt zijn. Hij kreeg zoveel mooie en bijzondere reacties op zijn debuutroman dat hij hierover een nieuw boek schreef, 'Roze Brieven' die afgelopen november is uitgekomen.

Naast schrijver is Splinter ook presentator bij AVROTROS met zijn eigen talkshow SPLINTR!, waar hij wekelijks op zondagavond niet-alledaagse gasten uit de wereld van de kunst, cultuur, politiek en media ontmoet. Deze treedt hij met een open vizier tegemoet op zijn zoektocht naar bijzondere verhalen en kleurrijke anekdotes.

Foto: Anton Corbijn

Charlotte Nijs

Splinter wordt geïnterviewd door Charlotte Nijs. Charlotte is politiek verslaggeefster bij Hart van Nederland. Naast verslaggever is ze journaliste en presentatrice en maakte ze de podcast Oh Oh Den Haag, waarin ze politiek Den Haag confronteerde met het nieuws. Charlotte is speels maar standvastig en weet met veel energie verhalen over te brengen. Haar verhalen zijn luchtig, maar raken absoluut de kern. 'Ze is voor de duvel niet bang, een tikje brutaal en durft van de gangbare paden af te wijken.'

Charlotte en Splinter zijn geen onbekenden van elkaar, ze kwamen allebei heel ver in de laatste serie van 'Wie is de Mol', maar grepen allebei net naast de hoofdprijs. Vanavond mag Charlotte Splinter het hemd van het lijf vragen!

Foto: Reinier Bergsma

Bieb070@Home
Deze activiteit wordt u aangeboden door Cultuuranker Leidschenveen-Ypenburg en is onderdeel van Bieb070@home, hét online programma van Bibliotheek Den Haag! Klik HIER voor de complete agenda.