Ensemble van het Koninklijk Conservatorium

11 december 2022, van 14:00 tot 15:00 | Bibliotheek Ypenburg

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Studenten van het oudste conservatorium van Nederland komen naar Ypenburg! Kaat Vanhaverbeke (accordeon) en Marjolein Spruit (viool) hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze hadden meteen een bijzondere muzikale klik. Ontdek samen met de muzikanten de rijke klankwereld van de accordeon met de viool.

Reserveer hier

“De muziek die we hebben gekozen voor dit programma is poëtisch en schilderachtig. Met een frisse blik willen wij nieuw en onbekend repertoire laten horen. Verschillende landschappen en stemmingen, dicht bij huis of net iets verder.”

Kaat Vanhaverbeke (2000) is een accordeoniste uit België. In 2020 behaalde ze haar bachelordiploma aan de LUCA School of Arts in Leuven, waarna ze naar Den Haag trok om te studeren bij An Raskin. Naast haar werk als soliste, artistic researcher en in theater, is ze momenteel betrokken bij verschillende ensembles. Met het Spaceship Ensemble rondde ze in september 2022 een artistieke residentie bij Gaudeamus af. Daarnaast is ze componiste.

Marjolein Spruit (1996) begon met vioollessen op vierjarige leeftijd bij vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. In 2019 is zij afgestudeerd aan het koninklijk conservatorium in Den Haag waar zij studeerde bij Jaring Walta. Daarna vervolgde zij haar studie aan het koninklijk conservatorium in Brussel bij Philippe Graffin. Marjolein Spruit won met het Zèta Trio de grote kamermuziekprijs en werd uitgenodigd om deel te nemen aan sessies van de European Chamber Music Academy. Ze speelt met regelmaat in orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest en het Doelenensemble en heeft een eigen lespraktijk. Op dit moment studeert zij bij Lisa Jacobs. 

Over het Koninklijk Conservatorium

Het Koninklijk Conservatorium levert al sinds 1826 haar bijdrage aan de ontwikkeling en de toekomst van muziek. Het stond aan de wieg van grote namen en is aanvoerder van een bijzondere lijst van internationaal geroemde artiesten. Artiesten die stuk voor stuk klein zijn begonnen en vele meters hebben moeten maken: Ze speelden in kroegen, theaters, op straat en op podia in bibliotheken.