Lezing over popmuziek: Lub Tropiana

25 februari 2021, van 20:00 tot 20:30 | Cultuurankers online

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Niels en Job van Lub Tropiana maken de gezelligste podcast over popmuziek. Vanavond vanuit bibliotheek Ypenburg en thuis op de bank te zien! Een speciale uitzending met een Haags tintje. Den Haag staat bekend als popstad bij uitstek, dus genoeg inspiratie.

Lub Tropiana
In Lub Tropiana tonen Job en Niels de verwantschap aan tussen Hazes en Mozart, leggen ze uit waarom Duncan Laurence het songfestival heeft gewonnen en hoe het komt dat popliedjes steeds korter worden. Gewapend met een ongezonde dosis muzikale kennis bespreken Job en Niels elke aflevering één nummer van Nederlandse bodem. Deze aflevering maken zij speciaal vanuit Bibliotheek en Cutuuranker Ypenburg en nemen zij u mee in de wereld van popmuziek, popcultuur en alles wat daar bij hoort. 

Luister hier alvast een van hun podcasts:

Anderen over Lub Tropiana
Nielson ​over de aflevering over IJskoud: ​“ik heb helemaal in een scheur gelegen”
John Ewbank ​over de aflevering waarin zijn samenwerking met Marco Borsato aan bod komt:“Leuke podcast you guys. Thanx voor t nemen van de tijd wat dieper op dingen in te gaan”
Trijntje Oosterhuis​: “​De gezelligste podcast!!!!! Leuk gesprek over mijn nieuw album!!”

Over de makers
Niels de Jong ​(1976) studeerde rechten in Leiden en piano aan het conservatorium. Na eeninternationale loopbaan in de financiële dienstverlening belandde hij in de creatieve industrie,onder meer als producent van audiotours voor het Rijksmuseum. Met zijn bedrijf TAMBR helpthij bedrijven hun merkidentiteit om te zetten in muziek.

Job Reijntjes​ (1980) ​is bankier en groot muziekliefhebber. Vaste waarde van het jaarlijkseABN-AMRO-cabaret. In zijn studententijd was hij radio-DJ. En dankzij de podcast kan hij zijnliefde voor radio en muziek combineren. In het derde deel van de Hazes triologie (S02e5) hoorje hem zingen.

Online Podcast
U kunt deze Podcast bijwonen via de knop hieronder:

Bieb070@Home
Deze activiteit wordt u aangeboden door Cultuuranker Leidschenveen-Ypenburg en is onderdeel van Bieb070@home, hét online programma van Bibliotheek Den Haag! Klik HIER voor de complete agenda.