Spotlight Festival Leidschenveen-Ypenburg

1 september 2023, van 20:00 tot 21:45 | Bibliotheek Ypenburg

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kick-off van het nieuwe culturele seizoen met optredens van lokale talenten en bekende (Haagse) artiesten in bibliotheek Ypenburg.

Spotlight Festival 
Vrijdagavond 1 september trappen we het nieuwe culture seizoen af tijdens het Spotlight Festival. Geniet in een intieme setting van de mooiste previews van dans, poëzie en muziek. Dit alles gepresenteerd door Cabaretier en acteur Marco Lopes.

De deuren gaan open om 19.45 uur. Het programma start om 20.00 uur. Reserveren is niet nodig. Het leukste is om het hele programma te zien, maar je bent welkom om op elk moment van de avond binnen te lopen. Hieronder zie je op volgorde van opkomst de programmering van deze avond.

Double U Dance & INTRO
Deze dansers brengen met de tofste moves een lach op je gezicht! Double U Dance leert jonge dansers diverse hiphopstijlen en probeert continu te prikkelen met de nieuwste moves

Anne -Tjerk Mante
Anne-Tjerk speelt met veel energie en veel passie. Hij neemt het publiek mee in het lied dat hij zingt of het verhaal dat hij vertelt. Een klein liedje, een intiem moment; een extravert lied - het dak eraf! In 2021 was Anne-Tjerk finalist van het Haags Songfestival met het lied ‘Dit is mijn Den Haag’. 

De Poezieboys
De Poezieboys – Jos Nargy en Joep Hendrikx – vinden dat de wereld wel wat meer poëzie kan gebruiken. Jos en Joep maakten voorstellingen die onder andere te zien waren op theaterfestival de Parade en in verschillende theaters. Ook organiseerden ze poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten ze de Poeziebar (voorheen de Poezieclub) op. Samen brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie!

MS.ABA
MS.ABA is vastbesloten om internationaal impact te maken met een verfrissend geluid: een samensmelting van West-Afrikaanse muziek, Reggae en R&B/Soul op een fundament van Gospel. Een spetterend einde van de avond die je niet mag missen!

Marco Lopes
De presentatie van deze avond ligt in de kundige handen van Marco Lopes. Marco is cabaretier, acteur en creatieve duizendpoot. In 2016 stond hij in de finale van het Leids Cabaret Festival, dit jaar speelde hij alweer zijn derde avondvullende cabaretprogramma Paraat in komend theaterseizoen reist hij het land door met 
De Cabaret Club.

Locatie
Dit festival vindt plaats in bibliotheek Ypenburg. Op zaterdag 2 september opent bibliotheek Leidschenveen het nieuwe culturele seizoen met een verrassend jeugdprogramma. Klik HIER voor het programma van
2 september. 

Kijk op www.spotlightfetsival.nl  voor meer informatie over de artiesten en het programma van het Spotlight Festival bij andere culturele instellingen.