Kòrsou, Isla Bunita

1 april 2023, 16:00 t/m 29 april 2023, 17:00 | Bibliotheek Ypenburg

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Aquarel schilderijen van kunstenaar Riet Wieske, met als thema het prachtige eiland Curaçao

‘Met mijn schilderijen hoop ik aandacht te vestigen op en bewondering te wekken voor al het moois dat ons ter beschikking staat.’

Riet Wieske-Zeelen (1938, Venlo) schildert aquarel, afwisselend gecombineerd met andere technieken en materialen zoals krijt, houtskool, acryl, Oost-Indische inkt. In 1964 verhuisde Riet naar Curaçao, haar nieuwe thuis. Kòrsou, Isla Bunita is het thema van deze tentoonstelling.

Bezoek de opening
Op zaterdag 1 april, 16.00 uur, is er een feestelijke opening van de expositie. Riet Wieske is zelf aanwezig en je kunt onder het genot van een hapje en een drankje het werk bekijken. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Riet Wieske
Riet komt uit een muzikaal en artistiek gezin. Naast haar zang- en pianoscholing, ontving ze ook teken onderricht van de bekende Venlose schilder Sef Moonen. In 1964 werd Curaçao haar nieuwe thuis. Riet studeerde er af aan de Akademia di Arte, om vervolgens zelf les te geven en te exposeren.

Door de jaren heen heeft Riet zich telkens weer laten inspireren door haar reizen. Haar bewondering en respect voor cultuur en natuur komt duidelijk tot uiting in haar werk. Naast haar succesvolle tentoonstellingen, ontving Riet diverse publieksprijzen, waaronder in 1993 die van het Curaçaosch Museum.