Familie-expeditie naar het Mauritshuis: Hallo Vermeer! (volgeboekt)

10 augustus 2022, van 09:45 tot 13:00 | vanuit bibliotheek Ypenburg

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het is 200 jaar geleden dat het Mauritshuis - ooit gebouwd als woonhuis voor graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen - een museum werd. Dit jubileum vieren we in de zomervakantie samen met jou. Familie-expedities vertrekken vanuit verschillende bibliotheken naar het Mauritshuis en daar duik je in de wereld van Johannes Vermeer. Je bent van harte welkom om mee te gaan op avontuur.

Reserveren

Johannes Vermeer

Ontdek in het Mauritshuis de wereld van de beroemde en mysterieuze schilder Johannes Vermeer. Welke verf gebruikte hij in zijn schilderijen? Hoe speelde hij met licht? En wie was toch dat meisje met de parel? Leuke activiteiten laten kinderen kennismaken met deze beroemde 17e-eeuwse kunstenaar. Kijkend en knutselend kom je van alles over hem te weten.   

Programma

De expeditie begint in de bibliotheek. Een oude stadsbus haalt je daar op. Je vertrekt vervolgens naar het Mauritshuis waar je het museumprogramma kunt volgen. Na afloop brengen we je terug naar de bibliotheek.  

Reserveren

Twintig personen kunnen mee in de bus, dus reserveer op tijd een plekje. Dit is een ‘familie-excursie’, gericht op kinderen en hun ouders/begeleiders. Zorg wel voor minimaal één volwassene als begeleider per drie kinderen. Inschrijven kan aan de balie van bibliotheek Ypenburg of telefonisch via 070 353 86 11.