Huiswerkbegeleiding

4 november 2021, van 15:30 tot 17:30 | Bibliotheek Ypenburg

Kosten: gratis

Vanaf 4 november 2021 kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar in bibliotheek Ypenburg terecht voor huiswerkbegeleiding.

Huiswerkbegeleiding
De aangeboden huiswerkbegeleiding is wekelijks en gericht op het vergroten van de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. De huiswerkbegeleider leert je hoe je snel betrouwbare informatie vindt, effectief kunt leren en de juiste vragen stelt. Je krijgt hulp bij het plannen van je huiswerk, samenvattingen maken en je kan je laten overhoren. De bibliotheek biedt de leerling een rustige en veilige werkplek waar voldoende informatie aanwezig is en op computers gewerkt kan worden.

De huiswerkbegeleiding is gratis en niet gericht op het geven van bijles in de verschillende schoolvakken.

Voor wie
Deze lessen zijn bedoeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Wanneer
Iedere donderdag van 15.30 tot 17.30 uur met uitzondering van de zomervakantie. Vooraf aanmelden is verplicht.

Praktische informatie
Voorafgaand aan de huiswerkbegeleiding vindt een intakegesprek plaats met de leerling en zijn ouder/verzorger met de huiswerkbegeleider. Ouders en leerling worden vooraf gebeld voor dit gesprek. Deelnemen aan de huiswerkbegeleiding zonder intakegesprek is niet mogelijk.

Aanmelden
Wilt je meedoen? Samen met een van je ouders/verzorgers kan jij je opgeven via een inschrijfformulier wat op te vragen is bij de klantenservice in de bibliotheek. De bijeenkomsten vinden plaats in bibliotheek Ypenburg.

Bibliotheek Ypenburg
Schrabber 8
2496 SR Den Haag

Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk aanwezig kan zijn. Blijf thuis als je symptomen hebt die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten.