Lezing over Alexandrine Tinne

15 oktober 2021, van 19:30 tot 20:30 | Bibliotheek Ypenburg

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Alexine Tinne (1835-1869) is één van de markantste vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Haar leven leest als een avonturenroman en bestaat uit onverschrokken reizen naar gevaarlijke en -voor Westerse reizigers- onbekende gebieden in Afrika. Daarnaast fotografeerde ze in een tijd dat de fotografie nèt was uitgevonden.

Op vrijdag 15 oktober om 19:30 uur organiseert bibliotheek Ypenburg een lezing over Alexine Tinne. Tijdens de lezing neemt Diana Timmer u mee in het bijzondere leven van deze Haagse dame. Daarnaast blikt zij vooruit op de tentoonstelling ‘Alexine Tinne, fotograaf’ die op 11 december opent in het Haags Historisch Museum en voor het eerst een overzicht van al Tinnes' fotografie zal geven. Haar prachtige foto’s tonen het negentiende-eeuwse Den Haag, het interieur van haar woonhuis op het Lange Voorhout en haar grote reisgezelschap in Afrika.

Alexine Tinne en het Haags Historisch Museum

Het Haags Historisch Museum heeft al vele jaren een band met Tinne; in 2012 organiseerde het museum een grote biografische tentoonstelling en verschenen er twee publicaties. In de tien jaar die volgden ontdekte Diana Timmer in andere collecties nog vele voorwerpen van Tinne.

Reserveren

Kom je ook? Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, reserveer dus snel jouw kaartje via onderstaande knop. 

Bibliotheek Ypenburg
Schrabber 8
2496 SR Den Haag
T: 070 - 353 8611
E: ypenburg@bibliotheekdenhaag.nl

Blijf thuis als je symptomen hebt die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten.