Maak je zomer! Fotocursus

10 juli 2023, 09:30 t/m 13 juli 2023, 12:30 | Bibliotheek Ypenburg

Kosten: €20,00 Ooievaarspas: €10,00

Ben jij gefascineerd door fotografie? Grijp je kans! In vier ochtenden leer je de basisvaardigheden van fotograferen. Voor iedereen vanaf 18 jaar.

inschrijven

Deze fotocursus is voor mensen die meer willen doen met hun fototoestel dan de standaard kiekjes op de automatische stand. De cursus is met name geschikt voor beginners, maar ook voor hobbyisten die eens wat dieper in aspecten als composities en kleur willen duiken. Er is voldoende persoonlijke aandacht om op ieders niveau aan te sluiten. En bovendien is het erg leuk om naar elkaars foto's te kijken en van elkaar te leren.

Wat ga je doen?
Vier dagen lang krijg je elke ochtend les van fotograaf Sander van der Wel. De volgende onderwerpen zullen aanbod komen: de techniek van een fototoestel, diafragma, sluitertijd, compositie, belichting, kleurgebruik etc. Aan het einde van de week sluiten we af met een expositie van het mooiste werk.

Sander van der Wel
Fotografie is de grote passie van Sander. Overal waar hij gaat en staat, maakt hij foto’s. Sander is in 2009 gestart met zijn eigen bedrijf. "Fotograferen gaat bij mij om gevoel. Tijdens het maken van de foto is dit gevoel al aanwezig. Niet alleen het eindresultaat vind ik belangrijk, maar vooral ook de weg ernaartoe. Ik vind het een uitdaging om alle elementen om een goede foto te maken, precies goed te krijgen." Sander werkt niet in een vaste studio, de wereld is zijn studio!

Data en tijden
Maandag 10 juli, 9.30 - 12.30 uur
Dinsdag 11 juli, 9.30 - 12.30 uur
Woensdag 12 juli, 9.30 - 12.30 uur
Donderdag 13 juli, 9.30 - 12.30 uur

Benodigdheden
Het leukste is natuurlijk om te werken met je eigen camera! Bij voorkeur is dit een systeemcamera met een afneembare lens. Mocht je die niet hebben of kunnen lenen van iemand, laat dit je dan toch niet tegenhouden om je in te schrijven. Geef dit bij het inschrijven aan. Voor deelnemers zonder camera gaan we opzoek naar een oplossing om toch een camera te kunnen gebruiken.

Foto: Sander van der Wel