Ontwerp je eigen Art Nouveau tegeltjes (7+)

18 augustus 2022, van 15:00 tot 16:30 | Bibliotheek Ypenburg

Kosten: Gratis

Tegels hoeven niet saai te zijn! In deze workshop gaan we tegeltjes versieren in de stijl van de Art Nouveau. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Inspiratie uit de natuur
Art Nouveau, Jugendstil, slaoliestijl het zijn allemaal benamingen voor een kunststroming die van het eind van de negentiende tot aan de Eerste Wereldoorlog duurde. Kunstenaars van deze stroming keken voor inspiratie naar de natuur en gebruikte veel bewogen lijnen. Het was zeer populair voor toegepaste kunst, zoals glaskunst, sieraden en boekdrukkunst. Deze stijl zie je ook terug in sommige architectuur uit deze periode en waar komen architectuur en toegepaste kunst elkaar nou beter tegen dan in de tegel! 

Rozenburg
In Den Haag zat vroeger een fabriek die onder andere tegeltjes maakte; de N.V. Haagsche Plateelbakkerij Rozenburg heette die fabriek voluit. In die tijd was de kunststroming Art Nouveau in de mode en Rozenburg maakte prachtige Art Nouveau tegeltjes.

Reserveren
Hou je van geschiedenis en vind je het leuk om mee te doen met de workshop? Schrijf je dan snel in, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De workshop is geschikt voor kinderen van 7 jaar en ouder en duurt 1,5 uur.

Deze HIP workshop wordt aangeboden door het Haags Gemeentearchief.