Cultuurmaand

In mei richten we ons extra op de cultuur. Met onder andere Roxane van Iperen als onze gast, een interview met Splinter Chabot en wij gaan op bezoek bij het Kunstmuseum en Panorama Mesdag.

• In gesprek met Roxane van Iperen

't Hooge Nest & wat betekent vrijheid? Roos van Rijswijk gaat hierover het gesprek aan met Roxane van Iperen.

do 06 mei

• In gesprek met Splinter Chabot

Charlotte Nijs gaat in gesprek met Splinter Chabot. Over zijn boeken 'Roze brieven' en 'Confettiregen' en over zijn leven.

Cultuurankers online

vr 28 mei

Mijn hoop en verlangen

Transvaalkwartier

do 27 mei

• Podcast Hedendaagse kunst

Met Paul Broekhoff nieuw zakelijk directeur kunstmuseum, André Kruysen conservator Beeldengalerij van Stroom en Haagse broedplaatsen.

20 mei 2021

Online vanuit bibliotheek Bouwlust

do 20 mei

Leeslijst

Bekijk hier de volledige leeslijst

Ga met ons naar het Kunstmuseum!

Samen met ons naar het Kunstmuseum

Bent u weleens in Kunstmuseum Den Haag geweest?
Achter de grote vijvers en tussen de gele bakstenen aan de Stadhouderslaan ligt een bijzondere wereld verborgen.

Het Kunstmuseum is er in het bijzonder voor alle inwoners van Den Haag. Samen met onder andere Bibliotheek Den Haag organiseren zij sinds 2009 stadsdeelavonden waarbij u van harte in het museum wordt verwelkomt. Van Laak tot Escamp, van Scheveningen tot Loosduinen; elke wijk komt minstens een keer per jaar langs op een volledig gratis en verzorgd avondje uit naar het museum!
Vanwege de coronamaatregelen kunnen de stadsdeelavonden momenteel niet worden georganiseerd. Wilt u als eerste op de hoogte gesteld worden zodra u weer met de bibliotheek naar het Kunstmuseum kan? Neem dan contact op met een van onze bibliotheken.

Op eigen houtje het museum ontdekken?

Kunst beleeft u natuurlijk nog altijd het beste in het museum zelf. Daarom delen we ook een brochure uit met vrijkaarten voor een gratis bezoek. Komt u liever niet alleen? Nodig dan vooral uw buurman, vriendin of familielid uit en kom samen! Ga langs bij een van onze bibliotheken om de brochure met vrijkaarten op te halen.

Het Gedroomde Museum

Johan Overdevest interviewt Jet van Overeem – Hoofd educatie en conservator van het Kunstmuseum - en Jan de Bruijn – Conservator moderne toegepaste kunst en vormgeving van het Kunstmuseum. Zij gaan in gesprek over de tentoonstelling - het gedroomde museum, die te zien is in het Kunstmuseum in Den Haag.