Senioren

Welkom in de bibliotheek

Misschien kent u de bibliotheek vooral van ‘boeken lenen’. Maar de bibliotheek is een fijne ontmoetingsplaats. Om gezellig met elkaar een kopje koffie te drinken en een krant door te nemen. Of om een cursus of creatieve workshop te volgen. Om een tentoonstelling, filmavond of lunchconcert te bezoeken. Natuurlijk leent u er ook boeken, e-books, luisterboeken cd’s, en dvd’s. En heeft u vragen, over een voorziening in uw buurt bijvoorbeeld, dan helpen de medewerkers u graag verder. De bibliotheek is echt een plaats om je thuis te voelen.

In Bibliotheek Den Haag wordt het programma Ouderen in de Wijk uitgevoerd. Dit betekent dat er in een aantal bibliotheken gastvrouwen zijn die u één op één verder kunnen helpen met uw vragen over digitale vaardigheden of het aanbod in de wijk. Met dit programma worden er speciaal voor senioren activiteiten georganiseerd in verschillende vestigingen. Elke maand wordt er een activiteitenkalender verstuurd met speciaal aanbod voor senioren, zowel binnen als buiten de bibliotheek. U kunt zich hiervoor aanmelden via het formulier hieronder.

Doe het online!


Bij de online bibliotheek krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Geniet van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt.

Nieuwsbrief voor senioren

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuke activiteiten voor senioren.

Aanmelden

Activiteiten

 • za 11 feb Literair Atelier à go go

  Samen aan de slag met verhalen, gedichten, taal, moppen, literatuur, boeken, voorlezen, schrijven en ontdekken. Wees welkom in het Literair Atelier à GoGo!

  Van 12:30 tot 14:30

  Laakkwartier

 • za 18 feb Literair Atelier à go go

  Samen aan de slag met verhalen, gedichten, taal, moppen, literatuur, boeken, voorlezen, schrijven en ontdekken. Wees welkom in het Literair Atelier à GoGo!

  Van 12:30 tot 14:30

  Laakkwartier

bekijk meer activiteiten

Steffie helpt je verder!

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

Steffie.nl

Over 'Ouderen in de Wijk'

Hoe kunnen we ouderen bereiken? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze een stevig sociaal netwerk opbouwen? Dat ze hun kennis en vaardigheden bijscholen. De bibliotheken van de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht en Mira Media hebben hun krachten gebundeld. Met het project ‘Ouderen in de Wijk’ geven zij antwoorden op deze vragen. Van 2016 t/m 2021 zijn ruim 4000 senioren in de G4 steden geholpen hun sociale netwerk uit te breiden, hun zelfredzaamheid te vergroten en hun digitale vaardigheden te verbeteren. Dit in samenwerking met vele wijk- en stedelijke partners. In 2022 wordt dit project geïmplementeerd in de vier bibliotheken.

Vind ons op Facebook

'Ouderen in de Wijk' in drie bibliotheken

De gastvrouwen van Ouderen in de Wijk helpen u graag verder tijdens hun spreekuren in de volgende bibliotheken:

Wil je lid worden met een Ooievaarspas?

Dan is het lidmaatschap gratis: kom daarvoor langs bij de bibliotheek bij jou in de buurt.

locaties en openingstijden

 • Bijtanken in ons Leescafé

  Goede koffie, versgebakken lekkers en gezonde broodjes. Even bijtanken doe je in ons Leescafé in de Centrale Bibliotheek. Welkom!

   
 • in alle bibliotheken

  Werk je graag op je eigen laptop of tablet? Dat kan. Al onze bibliotheken hebben WiFi hotspots waar je gebruik kunt maken van draadloos internet. 

   
 • Veel kranten en tijdschriften

  Lees ze aan de leestafel in de bibliotheek. Of gebruik PressReader voor buitenlands nieuws: digitale kranten en tijdschriften uit verschillende landen. Kom langs!