Senioren

Welkom in de bibliotheek

Misschien kent u de bibliotheek vooral van ‘boeken lenen’. Maar de bibliotheek is een fijne ontmoetingsplaats. Om gezellig met elkaar een kopje koffie te drinken en een krant door te nemen. Of om een cursus of creatieve workshop te volgen. Om een tentoonstelling, filmavond of lunchconcert te bezoeken. Natuurlijk leent u er ook boeken, e-books, luisterboeken cd’s, en dvd’s. En heeft u vragen, over een voorziening in uw buurt bijvoorbeeld, dan helpen de medewerkers u graag verder. De bibliotheek is echt een plaats om je thuis te voelen.

 

Heeft u een Ooievaarspas of huurtoeslag en bent u pensioengerechtigd? Dan kunt u zich gratis inschrijven voor het programma ‘Ouderen in de Wijk’. Een gastvrouw van de bibliotheek helpt u persoonlijk met uw vragen en overlegt met u wat u graag zou willen doen. U wordt uitgenodigd voor interessante activiteiten in uw bibliotheek en geattendeerd op leuke evenementen bij u in de buurt. Vraag erna bij uw bibliotheek, of schrijf u in voor ‘Ouderen in de Wijk’. U vindt het formulier onderop de pagina bij Inschrijven voor Ouderen in de Wijk.

Doe het online!


Bij de online bibliotheek krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Geniet van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt.

Steffie helpt je verder!

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

Steffie.nl

Over 'Ouderen in de Wijk'

Hoe kunnen we ouderen bereiken? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze een stevig sociaal netwerk opbouwen? Dat ze hun kennis en vaardigheden bijscholen. De bibliotheken van de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht en Mira Media hebben hun krachten gebundeld. Met het project ‘Ouderen in de Wijk’ geven zij antwoorden op deze vragen.

Vind ons op Facebook

Inschrijven voor 'Ouderen in de Wijk'

Hebt u een Ooievaarspas of huurtoeslag? En bent u pensioengerechtigd? Schrijf u dan gratis in voor het programma ‘Ouderen in de Wijk’.

'Ouderen in de Wijk' in vier bibliotheken

De gastvrouwen en -heren van Ouderen in de Wijk helpen u graag verder in de volgende bibliotheken:

Heeft u een Ooievaarspas? Dan kunt u gratis een Basispas van Bibliotheek Den Haag aanvragen.

Ja, ik wil gratis lid worden

 • Bijtanken in ons Leescafé

  Goede koffie, versgebakken lekkers en gezonde broodjes. Even bijtanken doet u in ons Leescafé in de Centrale Bibliotheek. Welkom!

   
 • in alle bibliotheken

  Werkt u graag op uw eigen laptop of tablet? Dat kan. Al onze bliotheken hebben WiFi hotspots waar u gebruik kunt maken van draadloos internet. 

   
 • Veel kranten en tijdschriften

  Lees ze aan de leestafel in de bibliotheek. Of gebruik PressReader voor buitenlands nieuws: digitale kranten en tijdschriften uit verschillende landen. Kom langs!