BorderKitchen met Howard Jacobson en Micha Wertheim

1 november 2019, van 12:30 tot 13:30 | Centrale Bibliotheek

Kosten: €8,50 (met uw bibliotheekpas €5,00)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In samenwerking met het Crossing Border festival organiseert Bibliotheek Den Haag een lezing met Howard Jacobson en Micha Wertheim.

Howard Jacobson
Al dik vier decennia is Howard Jacobson een van de meest unieke stemmen binnen de toch al zo rijke Britse literatuur. Jacobson is een auteur die comedy én drama beheerst, die zijn ogen niet sluit voor de wereldproblematiek, maar toch altijd zijn eigen universum tot stand brengt in zijn werk. Jacobson is een uitgesproken Joodse auteur, maar vergeet daarbij niet dat zelfspot een essentieel onderdeel is van ieder mensenleven. Daarbuiten is hij een geliefd docent, die anderzijds graag messcherpe polemiek bedrijft. Om maar te zeggen: Howard Jacobson is one of a kind.

Micha Wertheim
Micha Wertheim (foto) is theatermaker, kinderboekenschrijver, publicist en columnist. Wertheim studeerde cultuurwetenschappen in Maastricht en maakte tien theatervoorstellingen, waaronder de veel besproken voorstelling Ergens anders, waarin Wertheim zijn publiek verraste door zelf niet aanwezig te zijn, en zijn meest recente voorstelling Voor alle duidelijkheid waarmee hij alom lof oogstte. Naast zijn theatervoorstellingen organiseert en presenteert hij samen met Paulien Cornelisse al tien jaar Echt gebeurd, de best beluisterde podcast van Nederland, waarin mensen waargebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt.

Korting
Leden van de bibliotheek krijgen met de kortingscode lidbibliotheek €3,50 korting op een kaartje en betalen slechts €5,- in plaats van €8,50.

Waar en wanneer
Centrale Bibliotheek (Spui 68, Den Haag)
Vrijdag 1 november
12:30 - 13:30 uur