Let's Dance

7 november 2019, van 18:30 tot 20:15 | Centrale Bibliotheek

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een swingende lezing door Madelief Hohé, hoofdconservator Mode van Kunstmuseum Den Haag, Over de invloed van muziek en dans op de mode. En dat niet alleen: dansschool Beweigi, Energetic Vibes, en Orwin Gerald met zijn danspartner Danique Lande geven daarbij demonstraties van verschillende dansstijlen. Kom ook!


Madelief Hohé
neemt je onder meer mee in de fascinerende wereld van Madonna in haar stoere dansclips, van John Travolta in zijn witte discopak. In de styling van Beyoncé, Charlestonjurken uit de jaren ’20 en de kledingstijl van gabbers. Van invloedrijke kostuums uit dansfilms tot kleding om in te dansen. Ook bekende couturiers passeren de revue zoals Viktor & Rolf, Jan Taminiau en David Laport. Dans en mode, wat trek jij aan als je uitgaat?

Gratis bezoek

Ben je na deze lezing benieuwd geworden naar de tentoonstelling Let’s Dance! in het Kunstmuseum Den Haag? Kom dan woensdag 27 november naar het gratis avondje uit tijdens de stadsdeelavond, bezoek de tentoonstelling en geniet van de verschillende rondleidingen en workshops. Indien je gebruik wilt maken van het gratis busvervoer kun je je deze avond bij de bibliotheek meteen inschrijven voor een plekje in de bus en woensdag 27 november opstappen bij de Centrale Bibliotheek.

 

‘We dance for laughter, we dance for tears, we dance for madness, we dance for fears, we dance for hopes, we dance for screams, we are the dancers, we create the dreams.’ — Albert Einstein

Aanmelden voor dit evenement is niet nodig, maar vol = vol.