Op naar een volmaakt vlinderbestaan; de erfenis van Aletta Jacobs

9 oktober 2019, van 12:30 tot 13:15 | Studio B, 1e etage, Centrale Bibliotheek, Spui 68

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lezing door Mia Meijer, die de heruitgave van de befaamde autobiografie Herinneringen uit 1924 van Aletta Jacobs (Boom Uitgevers, 2019) verzorgde.

Vrouw van formaat

Aletta Jacobs is een ideaal voorbeeld van een krachtige vrouw met zowel passie en doorzettingsvermogen als schrijftalent. Nog steeds is de historische betekenis van de onderwerpen die Aletta Jacobs en andere feministen van het eerste uur tot stand hebben gebracht, uiterst actueel. Denk aan het Vrouwenkiesrecht, dat dit jaar 100 jaar bestaat. Ook de inzet van vrouwen voor vrede in plaats van oorlogsgeweld was uniek en mondde in 1915 uit in een internationaal Vrouwenvredescongres, dat in Den Haag plaats vond.

Mia Meijer

Mia Meijer,schrijfster en schrijfcoach, was jarenlang lerares Nederlands, Engels en Creatief Schrijven en begeleidt mensen bij het schrijven van hun levensverhaal.
Zij is voorzitter van Stichting het Citatenmuseum (www.citatenmuseum.nl) en organiseerde de expositie met citaten van Aletta Jacobs, tot 2 december a.s. te zien in het Historisch Informatie Punt (HIP) op de 4e ├ętage van de centrale bibliotheek in Den Haag.

Praktisch

Wanneer: woensdag 9 oktober van 12.30 uur tot 13.15 uur Waar: Studio B op de 1e etage van de Centrale Bibliotheek aan het Spui Toegang: gratis, aanmelden verplicht via aanmeldinglezingHGA@denhaag.nl