vliegtuig ‘oude stijl’ maken (6+)

9 oktober 2019, van 14:00 tot 15:30 | Haagse Hout

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Maak zelf een dubbeldekker ‘oude stijl’ van vooral hout.

Kinderboekenweek 2019: reizen en vervoer
Reizen doen mensen nu vaak en veel: per fiets, tram, bus, auto... Maar dat is niet altijd zo geweest. Alleen lopen deed bijna iedereen wel.
Pas in de 19de eeuw kwam daar verandering in. Meer mensen gingen naar school om een vak te leren, bijvoorbeeld voor machinist.
Rond 1900 werd de vliegmachine ontwikkeld. Het waren eerst meest dubbeldekkers, gemaakt van hout en zeildoek. De piloot zat in de openlucht; best gevaarlijk! Er konden nog geen andere mensen of spullen mee, anders lukte het vliegen niet. Pas later konden vliegtuigen van aluminium gemaakt worden met een cockpit voor piloten en een cabine voor vracht of passagiers.

Haags Kinderatelier
Jullie maken zelf een dubbeldekker ‘oude stijl’ van vooral hout. Je hebt geen ervaring nodig, want het lukt altijd met hulp van de docent van het Haags Kinderatelier. Deze heeft de goede spullen bij zich, ook voor een leuk pilootje. De workshop is voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Inschrijven
Schrijf je snel in, er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen. Telefoonnummer: 070-3537550. E-mail: haagsehout@bibliotheekdenhaag.nl