Maak je eigen Delfts blauwe tegeltje is volgeboekt

11 september 2019, van 13:00 tot 14:00 | Laakkwartier

Kosten: Gratis

Het Haags Gemeentearchief biedt deze zomer de workshop ‘maak je eigen Delfts Blauwe tegeltje’. De workshop is geschikt voor alle leeftijden en duurt een uur

Delfts blauw is een type aardewerk met blauwe decoratie, dat traditioneel in Delft wordt vervaardigd. Het ontstond aan het einde van de 16e eeuw als goedkoop alternatief voor het blauw-witte Chinese porselein. Het Delfts blauw werd in korte tijd zeer populair en beleefde een bloeiperiode in de periode 1650-1750, toen er in Delft een honderdtal aardewerkfabrieken actief waren. De industrie werd rond 1800 weggevaagd door goedkoper aardewerk uit met name Engeland (Staffordshire). Tegenwoordig is er nog maar één fabriek in Delft die ‘echt’ Delfts blauw produceert. Andere soorten Delfts aardewerk zijn het meerkleurige Boerendelfts en het Delfts wit.

Deelname: gratis
Reserveren via: laakkwartier@bibliotheekdenhaag.nl of 070-3537570