Lezing bij expositie Monet's tuinen VOLGEBOEKT!

12 september 2019, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Loosduinen

Kosten: gratis

Kunstlezing door cultuurhistoricus Hoo-Man Chan over de tentoonstelling Monet's tuinen

Lezing bij expositie Monet's tuinen

(vanaf 12 oktober 2019, Gemeentemuseum Den Haag)

Iedereen kent ze: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet, de meest geliefde Impressionistische schilder uit de 19de eeuw. Maar wie heeft in werkelijkheid deze kleurexplosies op doek gezien en zich verloren in de spiegelingen, terwijl hij niet meer weet waar water begint en lucht ophoudt?

In Nederland was de laatste grote Monet-expositie alweer meer dan dertig jaren geleden. Een groot deel van zijn beroemde 'tuinen', die een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Mark Rothko en Jackson Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon in Gemeentemuseum Den Haag.

In deze grote najaarstentoonstelling worden maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht.

Voor meer informatie of reserveren:
Dat kan telefonisch, per mail of bij de balie in de bibliotheek.
Prijs voor leden: gratis
Prijs voor niet-leden: gratis