Foto's van Milene van Arendonk

23 september 2019 t/m 19 oktober 2019

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Milene van Arendonk maakte een reportage van het grootste sing-sing festival van Papoea Nieuw Guinea: de Mount Hagen Show. Een aantal van deze foto's kunt u bekijken in de bibliotheek.

Papoea Nieuw Guinea staat bekend om haar diversiteit. Een breed scala aan planten en dieren die nergens anders in de wereld voorkomen, hebben hier ruim de tijd gehad om te evolueren en te gedijen.
Maar niet alleen in de natuur vind je diversiteit, ook in de mensen. Nieuw Guinea wordt bewoond door bijna duizend verschillende stammen en er worden ruim 800 talen gesproken.

Lang droomde Milene van Arendonk ervan om naar Papoea Nieuw Guinea te reizen. Om de diversiteit met eigen ogen te aanschouwen, de cultuur te ontdekken en uiteraard de mensen ontmoeten. De fotoserie die zij hierover maakte is te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

De foto's zijn te koop en de opbrengst gaat naar de Mount Hagen Show in Papoea Nieuw Guinea.

In de 'erker' kunt u ander werk zien van Milene: haar serie over de Haagse koffietenten. Het is jammer dat steeds meer koffietenten de deuren sluiten, daarom heeft zij dit typisch Haagse fenomeen in beeld vastgelegd.

Meer informatie vindt u op: www.milenevanarendonk.nlBibliotheek Nieuw Waldeck
Rossinilaan 141
T 3538610
E nieuwwaldeck@bibliotheekdenhaag.nl