VERPLAATST! Haags icoon: Fred Zuiderwijk in gesprek met Kees Jansma

12 december 2019, van 20:15 tot 22:00 | Bibliotheek Nieuw Waldeck

Kosten: Gratis

Verhalen over Den Haag gecombineerd met de mooiste anekdotes van het leven als journalist, presentator en perschef in de voetbalwereld. Twee rasechte Hagenezen: Fred Zuiderwijk en Kees Jansma, bespreken het allemaal in bibliotheek Nieuw Waldeck.

 

Als je iemand een ‘Haags icoon’ kunt noemen, is het wel Kees Jansma. Deze nestor van de Nederlandse sportjournalistiek drukt nu al ruim een halve eeuw zijn stempel op de manier waarop wij sport beleven en erover denken. Begonnen op zijn achttiende als journalist bij het AD vervolgde hij zijn weg als redacteur en later columnist bij het roemruchte blad Voetbal international, onder Johan Derksen, zette zijn loopbaan voort als radio- en televisiepresentator (o.a. bij Studio Sport) en werkte tien jaar lang als perschef bij het Nederlands voetbalelftal. Daarnaast publiceerde hij een thriller en twee boeken over zijn belevenissen in de voetbalwereld – waarin hij o.a. humorvol vertelt over de WK-finales van Oranje die hij bijwoonde. In zijn laatste jaar als televisiepresentator – na de zomer stopt hij met De tafel van Kees bij Fox – wordt Jansma in bibliotheek Nieuw Waldeck over voetbal en ander leven uitgehoord door Fred Zuiderwijk.

Haagse duizendpoot Fred Zuiderwijk, geboren boven het café van zijn opa in de Schilderswijk, dook op zijn vijftiende de muziekscene in en maakte furore als veelzijdig slagwerker. Tegenwoordig presenteert hij uiteenlopende programma’s op radio en televisie.     

Reserveren
Toegang is gratis, maar vergeet niet te reserveren via onderstaande link.

Bibliotheek Nieuw Waldeck
Rossinilaan 141
2551MR Den Haag
T: 070 353 86 10
E: Nieuwwaldeck@bibliotheekdenhaag.nl

   
 • Terug naar Hilversum

  Kees Jansma

  Kees Jansma vertelt korte verhalen over de halve eeuw die hij al in de sportjournalistiek rondloopt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Terug naar Hilversum

 • Kees

  Kees Jansma

  Herinneringen van de Nederlandse sportjournalist aan zijn carrière, o.a. als perschef van het Nederlands elftal, en zijn persoonlijk leven.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kees