Indische roots in poëzie en muziek: Ellen Deckwitz en Robin Block (volgeboekt)

17 januari 2020, van 20:15 tot 22:00 | Bibliotheek Nieuw Waldeck

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Literair-muzikale avond in bibliotheek Nieuw Waldeck

Winternachten festival verwelkomt u opnieuw in bibliotheek Nieuw Waldeck met een prachtig literair-muzikale avond in het teken van een jonge generatie schrijvers en dichters met Indische Roots. Ellen Deckwitz en Robin Block leerden de verhalen van Nederlands-Indië vooral kennen via hun grootouders en verwerkten deze verhalen in gedichten en muziek.
Komt u ook luisteren en meegenieten? 

Ellen Deckwitz
Dichter, theatermaker en poetryslammer Ellen Deckwitz verwerkte in haar nieuwe dichtbundel Hogere Natuurkunde de verhalen van haar oma, die van 1942 tot 1945 verbleef in een Japans interneringskamp. Eerder won zij de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut met haar bundel De steen vreest mij (2011). Ze is veelzijdig en op vele podia te zien, onder andere met het Nederlands Blazers Ensemble en het Scapino Ballet. Ze was in 2019 de eerste hoofdspreker van de derde generatie nabestaanden tijdens de Nationale Herdenking 15 augustus bij het Indisch Monument in Den Haag. Daarnaast is ze columnist van NRC en De Morgen. 

Robin Block
Schrijver, muzikant en performer Robin Block zal het optreden muzikaal ondersteunen. Hij won de Festina Lente Poëzieslag en de Poetry Slam in Rotown, bracht de dichtbundel Bastialen (2005) uit, is oprichter van de muziektheatergroep Project Wildeman en maakt deel uit van het droompopduo Wolken. Als singer/songwriter won hij de juryprijs voor beste muzikant bij de Grote Prijs van Nederland. Over de zoektocht naar zijn Indische roots maakte hij de storytellingshow Samudra. Onlangs publiceerde hij samen met Angelina Enny (Indonesië) de bundel In Between, Di Antara (2019). 

Datum en tijd
Vrijdag 17 januari 2020, van 20.15 tot 22.00 uur 

Reserveren
Toegang is gratis; reserveren is verplicht. 

Deze avond is in samenwerking met Winternachten Internationaal Literatuurfestival Den Haag tot stand gekomen. Kijk voor het volledige programma op www.writersunlimited.nl

Fotograaf Ellen Deckwitz: Merlijn Doomernik
Fotograaf Robin Block: Tom van Rheeden   

 

Binnen de gemeente Den Haag wordt in 2020 een onderzoek gehouden bij culturele instellingen. Wij krijgen graag een beter inzicht in de samenstelling van ons publiek. Daarom vragen wij u om uw postcode en huisnummer (incl. eventuele toevoeging). Bijvoorbeeld: 1234AB 12C. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met uw gegevens om. Wij gebruiken deze informatie enkel voor onderzoeksdoeleinden en zullen u dus ook geen ongevraagde reclame o.i.d. toesturen.