Francine Houben wordt vervangen door Arne Lijbers

13 september 2019, van 20:15 tot 22:00 | Bibliotheek Nieuw Waldeck

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Door omstandigheden kan Francine Houben deze avond helaas niet aanwezig zijn. Er komt een uitstekende vervanger: Arne Lijbers. Arne studeerde als architect af aan de TU Delft. Hij is werkzaam bij Mecanoo Architecten, waarvan Francine Houben de oprichter en directeur is.

Uw hoeft voor deze avond niet opnieuw te reserveren. 

Arne Lijbers werkt bij Mecanoo mee aan een breed scala aan projecten in het binnen- en buitenland. Zo was hij betrokken bij het ontwerp van kantoren zoals het Adviescentrum Rabobank in Sittard en Bloomberg in Amsterdam, onderwijsprojecten als mbo Rijnland in Leiden en iPabo University of Applied Sciences in Amsterdam. Ook werkte hij mee aan bekende projecten van Francine Houben zoals de New York Public Library en de LocHal in Tilburg.

Momenteel werkt Arne mee aan de renovatie van de Nederlandse Bank in Amsterdam.

Naast architectuur houdt Arne zich bezig met productdesign zoals een modulaire meubelserie in samenwerking met Gispen.

Excuses voor het ongemak, maar wij verwachten evengoed een boeiende avond.

Francine Houben
Ze is internationaal befaamd. Haar meest prestigieuze project op dit moment is de renovatie van de New York Public Library. Francine Houben (61) ontwerpt non-stop. Altijd met het idee dat het beter, anders en mooier kan. En menselijker.

Francine Houben (1955) is oprichter en creatief directeur van Mecanoo architecten. Bekende gebouwen van Mecanoo zijn onder meer de bibliotheek van Birmingham, de Montevideo woontoren in Rotterdam, een enorm cultureel complex in Taiwan, het Openluchtmuseum in Arnhem, de Hillekop in Spangen, en de bibliotheek in de LocHal in Tilburg. 

Reserveren
Toegang is gratis, maar vergeet niet te reserveren.

Bibliotheek Nieuw Waldeck
Rossinilaan 141
2551MR Den Haag
T: 070 353 86 10
E: Nieuwwaldeck@bibliotheekdenhaag.nl

     

Gerelateerde boeken