Monet - Tuinen van Verbeelding

18 januari 2020, van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Scheveningen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Inspirerende lezing over het werk van Monet.

Zo bekend - of toch niet?

Wie kent ze niet, de Waterlelies van Monet? Maar heeft u ze weleens in het echt gezien? En wat was eigenlijk de achtergrond van deze schilder en zijn werk? In de lezing op zaterdag 18 januari om 15.00 uur in bibliotheek Scheveningen vertelt museumdocent Sophie Ketting er meer over. De lezing sluit aan bij de tentoonstelling Monet - Tuinen van Verbeelding, die nog t/m 02 februari 2020 te zien is in het Kunstmuseum.

Over de tentoonstelling:

De waterlelieschilderijen van Monet zijn wereldberoemd. Maar wie heeft deze kleurexplosies op doek in werkelijkheid gezien en zich verloren in de weerspiegelingen van Monets waterlelievijver, niet meer wetende waar water begint en lucht ophoudt? In Nederland vond de laatste grote tentoonstelling van Monet ruim 30 jaar geleden plaats. Een groot deel van zijn beroemde 'tuinen' is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon. In Monet - Tuinen van Verbeelding worden maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht. Het schilderij Blauweregen uit de eigen collectie van het Kunstmuseum is het stralende middelpunt.

Extra leuk: deelnemers aan de lezing krijgen na afloop een toegangskaart voor het museum om de tentoonstelling over Monet te bezoeken!

De lezing is gratis, wel graag reserveren! 

Bibliotheek Scheveningen | Scheveningseweg 333

scheveningen@bibliotheekdenhaag.nl | 070-3538620