Mauritshuis: Hallo Rembrandt!

11 september 2019, van 13:45 tot 17:00 | Schilderswijk

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ga je mee op expeditie?

Rembrandt van Rijn is een van de bekendste schilders van de Gouden Eeuw. Hij overleed 350 jaar geleden. Maar wie was hij eigenlijk en waarom was hij zo beroemd? 

Van alles te beleven 
In een interactieve presentatie vol spellen, opdrachten en filmpjes maken jong en oud in het Mauritshuis spelenderwijs kennis met Rembrandt en zijn schilderijen. Kom het zelf horen, voelen, ruiken en zien. In de kunstwerkplaats kruip je zelfs in de huid van een 17de-eeuwse kunstenaar! En wie liever alleen naar kunst kijkt, kan de kleine tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis bezoeken. 

Vervoer
De expeditie begint bij het Historisch Informatiepunt (HIP) in de bibliotheek. Een oude stadsbus haalt je op. Je vertrekt vervolgens naar het Mauritshuis waar je een onderdeel van het museumprogramma rond Rembrandt kunt volgen. Na afloop brengen we je terug naar de bibliotheek. 

Programma
13.45 uur:    verzamelen bij het Historisch Informatiepunt

14.00 uur:    vertrek bus

14.30 uur:    aankomst Mauritshuis 

14.45 uur:    start museumprogramma (Hallo Rembrandt! / Kunstwerkplaats / Rembrandt in het Mauritshuis)

16.15 uur:    einde museumprogramma 

16.30 uur:    vertrek bus richting bibliotheek 

17.00 uur:    terug in het Historisch Informatiepunt 

Reserveren
Je kunt je telefonisch aanmelden, aan de balie in de bibliotheek of via e-mail. In de bus is plaats voor 40 personen. Minimumleeftijd voor deelname aan de expeditie is 6 jaar. Minimaal 1 volwassene per 3 kinderen, maximaal 30 volwassenen.