Graeme Simsion - 'The Rosie Project' (2013)

9 november 2019, van 13:30 tot 15:30 | Bibliotheek Segbroek

Kosten: Leden: € 2,50; Niet-leden: €5,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In deze vijfde serie workshops Shakespeare & Co bespreken we in het Nederlands zeven Engelstalige liefdesverhalen, lezen we teksten, kijken naar filmfragmenten en proberen samen iets meer te begrijpen van dat fascinerende, soms pijnlijke, soms blij makende fenomeen dat bekend is aan alle mensen op aarde. Deze workshop wordt gegeven door Wim Tigges.

Graeme Simsion – ‘The Rosie Project’ (2013)
‘Er is iets aan mij dat vrouwen onaantrekkelijk vinden’. De 39-jarige Australische academicus Don Tillman is een goed functionerende docent en onderzoeker in de genetica, maar hij heeft al tijden een ‘Wife Problem’ — hij heeft namelijk het syndroom van Asperger, en hoe kom je dan aan een wederzijds bevredigende relatie? Als je alles vantevoren precies moet plannen, en als eigenlijk alles een ‘probleem’ voor je is, dan moet er ook voor alles een ‘oplossing’ zijn, is zijn redenatie. Zowel geholpen als gehinderd door vrienden en collega’s ziet hij kans een ‘ongeplande’ ontmoeting uit te bouwen tot een liefdesrelatie, maar ‘probleemloos’ gaat dat toch niet, want Rosie is de meest ‘incompatibele vrouw’ die je je maar kunt voorstellen...

Wim Tigges (1947) is oud-universitair docent, thans gastonderzoeker Engelstalige cultuur- en letterkunde aan de Faculteit Geesteswetenschappen in Leiden, met als specialisatie de Britse roman, in het bijzonder die van de negentiende en twintigste eeuw. Sinds 2005 verzorgt hij onder meer cursussen over diverse literaire onderwerpen voor het Leidse HOVO (Hoger Onderwijs Voor Ouderen), en ook diverse workshops en lezingen in Den Haag.

Reserveren
Wilt u komen? Meldt u zich dan aan via segbroek@bibliotheekdenhaag.nl, door te bellen naar 070 - 353 55 11 of bij de klantenservice in de bibliotheek.