Willie Wartaal trapt campagne BiebFavoriet af in Bibliotheek Ypenburg

21 september 2019, van 10:45 tot 12:00 | Bibliotheek Ypenburg

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wat leest Willy Wartaal?

Bibliotheek Den Haag heeft sinds kort een geheel vernieuwde website. Om dat nieuws met alle Hagenaars te delen, start zaterdag 21 september a.s. de campagne #BiebFavoriet. Rapper en tekstschrijver Willie ‘Watskeburt?!’ Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig bijt de spits af bij ‘zijn’ bibliotheek in Ypenburg. Dit doet hij samen met Robert van Asten, wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie.

Wat is er nieuw aan de website?

De site is van voor tot achter in een fris en eigentijds jasje gestoken. Daarmee is bibliotheekdenhaag.nl makkelijker en overzichtelijker in het gebruik. Zo krijg je volop suggesties om nieuwe titels in de collectie te ontdekken en staan nu ook alle e-books nu in de Online bibliotheek.

Wat houdt #BiebFavoriet in?

Een estafette die draait om Haagse Bekendheden die gepassioneerd vertellen over hun drie favoriete titels uit de bibliotheek. Elke twee maanden verschijnt er een nieuwe BiebFavoriet. Mensen komen hem of haar overal tegen, zowel in de veertien filialen – in de vorm van een levensgroot fotoboard – als op social media. En natuurlijk is er van alles over de Biebfavoriet op de site te vinden. En in al onze 14 bibliotheekvestigingen liggen de 3 BiebFavorieten van Willie natuurlijk prominent klaar voor iedereen die ze ook wil lenen/lezen. In november geeft Willie Wartaal het stokje door aan Sjaak Bral en in februari 2020 vertelt Bobbi Eden over haar favoriete titels.

Meet & greet Willie Wartaal

Benieuwd naar welke boeken taaltovenaar Willie Wartaal op zijn nachtkastje heeft liggen? Kom dan zaterdagochtend 21 september naar Bibliotheek Ypenburg, iedereen is van harte welkom, vanaf 10.45u bij Bibliotheek Ypenburg.  Wethouder Robert van Asten geeft er, samen met Willie Wartaal, rond 11.00 uur het startsein van de campagne. Daarna kunnen fans met Willie Wartaal op de foto. En iedereen die die foto van zichzelf en Willie online post met hashtag #BiebFavoriet maakt  kans op een door Willie Wartaal gesigneerde prijs.