Haags Verleden in Gedichten

De R.G. Ruijs Stichting organiseert in 2020 het poëzieproject ‘Haags Verleden in Gedichten’. Alle Hagenaars worden opgeroepen een gedicht te schrijven over een persoonlijke of algemene Haagse gebeurtenis, ervaring of voorval.

Bij Bibliotheek Den Haag kunt u onder begeleiding werken aan uw eigen bijdrage voor Haags Verleden in Gedichten. In januari en februari 2020 zijn er workshops in zes bibliotheekfilialen. Het Huis van Gedichten verzorgt de workshops. Deelname is gratis, net als de koffie en thee.

Kijk hier ter inspiratie voor een handig overzicht van Haagse historische momenten: facebook.com/haagsverleden

• Workshop Haags Verleden in Gedichten

Kom onder begeleiding een gedicht schrijven over een persoonlijke of algemene Haagse gebeurtenis, ervaring of voorval!

Van 10:00 tot 11:30

Bibliotheek Haagse Hout

vr 17 jan

Van 09:30 tot 11:00

Bibliotheek Nieuw Waldeck

do 23 jan

Van 13:00 tot 14:30

Bibliotheek Scheveningen

ma 27 jan

Van 10:00 tot 11:30

bibliotheek Leidschenveen

za 01 feb

alle workshops

Zelf een gedicht inzenden

Met Haags Verleden in Gedichten wordt geprobeerd in ieder geval een flink deel van de Haagse geschiedeniscanon in gedichten te vatten. Een selectie zal worden verwerkt in een bundel, als poëzieposters worden opgehangen in de bibliotheken en worden voorgedragen tijdens de slotvoorstelling op zondagmiddag 29 maart 2020 in de Centrale Bibliotheek.

U kunt ook zelfstandig een gedicht schrijven en inzenden naar info@haagsverleden.nl.

Gedichten inzenden kan tot 1 maart 2020. Alle ingezonden gedichten worden op de Facebook-pagina van Haags Verleden geplaatst.

Voorwaarden deelname
Gedichten moeten in de Nederlandse taal zijn geschreven en mogen maximaal twintig regels lang zijn. Gedichten inzenden kan tot uiterlijk 1 maart 2020.

Door een gedicht in te sturen voor Haags Verleden in Gedichten verleent u toestemming het gedicht met uw naam te plaatsen op internet en gedrukte media en te gebruiken voor een expositie met poëzieposters en in een bundel. Elke auteur ontvangt gratis 1 bundel. Deelnemers maken daarnaast kans om te worden gevraagd hun gedicht voor te dragen tijdens de slotvoorstelling en op radio en/of televisie.