Streams terugkijken

terug naar Bieb070@Home

In deze nieuwe editie van ‘Een Ode aan’ neemt zangeres Frankie McCoy je mee in de muzikale wereld van Neo-soul fenomeen Jill Scott!Wat bewondert zij aan deze zangeres en wat maakt dit genre uniek? Zet je meubels aan de kant, want samen met toetsenist Bob Wijnen brengt ze waanzinnige grooves, funk en soul in je woonkamer, waar je gegarandeerd van gaat bewegen.

Drie jonge Italiaanse jazzgiganten spelen virtuoos en groovy! Energiek en groovy met een vleugje romantiek is de sound van het Federica Lorusso Trio absoluut. De jonge Italiaanse jazzgiganten die het trio vormen (allen afkomstig uit Puglia) zijn pianist en zangeres Federica Lorusso, contrabassist David Macchione en Egidio Gentile op drums.

Prins Willem verveelt zich enorm, als er plots een Prinses voor de deur staat. Ze lijkt wel een verzopen kat! Is het een echte prinses of doet ze maar alsof?

In deze korte vertelvoorstelling met live muziek van het bekende sprookje, ga je op avontuur.

Deze serie van Sjaak en Co wordt met een grootheid uit de Haagse culturele wereld en de Nederlandse kleinkunst afgesloten. De gast zal op 31 maart Karel de Rooij zijn. Bij de meesten zal hij meteen in de herinnering opkomen als Mini uit het cabaretduo Mini & Maxi.

Spaanse sferen! Want vanavond treden vanuit Bibliotheek Loosduinen Flamenco gitarist Arturo Ramon en zijn vrouw Erminia Fernandez Cordoba voor u op.

Flamenco gitarist Arturo Ramon wordt ondersteund door de prachtige flamencozang van Erminia met haar kleurrijke stem weet ze haar publiek altijd te raken en doet verlangen naar meer. Zij verzorgen Flamenco van hoge kwaliteit en zijn onder andere bekend van 'El Pub Flamenco'.

Een bijzondere combinatie van verhaal en muziek door twee Haagse mannen: Marcel Verreck & Paul Pleijsier.

Muziekvoorstelling met liederen en aria's uit 'Leve de kunst, leve de liefde'. Francis van Broekhuizen en Gregor Bak laten online (een deel van) hun programma Leve de kunst, leve de liefde horen.

Sinds afgelopen zomer is Jan van Zanen de burgervader van onze stad. We kennen hem allemaal al een klein beetje, maar Sjaak gaat hem alles vragen over welke boeken hij leest, wat voor cultuur hij bezoekt, wat voor muziek hij luistert en natuurlijk ook over hoe hij naar onze mooie stad kijkt.

Met de burgemeester als hoofdgast kan de muziek tijdens deze uitzending natuurlijk niet onder doen en dat is zeker gelukt, want oud Di-Rect frontman Tim Akkerman zal drie nummers ten gehore brengen. Al ruim twintig jaar zit hij in het vak, hij gaat ons verrassen met nummers uit zijn zeer gevarieerde oeuvre.

Thuis rustig lezen is er voor Koen Konijn niet meer bij sinds zijn babybroertje Kenny is geboren. Daarom gaat Koen heel vaak naar de bibliotheek. Maar dan ontdekt hij dat aan al zijn boeken is geknaagd en geknabbeld. Wie is die geheimzinnige boekenbijter? Vertelvoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar.

Deze succesvolle en humoristische toneelvoorstelling gaat over twee gepensioneerde acteurs die nog één keer gevraagd worden een optreden te verzorgen in een succesvolle, snelle talkshow die dagelijks op de buis te zien is. 

Verdiep u in het fascinerende verhaal achter de populaire Netflix-serie 'Bridgerton' samen met kunsthistorica Wendy Fossen. Zij vertelt u wat echt is en wat - voor ons kijkplezier - verzonnen is!

Honderd jaar geleden vond in ons land het eerste Mahlerfestival plaats ter ere van een van de grootste componisten uit die tijd. Dr. Frits Zwart vertelt over hoe dat festival destijds tot stand kwam en wat dit betekende voor de toenmalige muziekwereld.

We hebben al helemaal zin in de lente en daarom dit fijne voorleesverhaal van Rikki, die samen met opa in de tuin aan de slag gaat. Kijk en luister mee naar Judit vanuit bibliotheek Scheveningen en ontdek wat er allemaal te doen en te vinden is in de tuin.

Heb je zin om lekker creatief bezig te zijn? In deze online workshop ontwerp je, onder leiding van docent Beeldende Vorming Sanne Kappert (SK-Kunsteducatie), je eigen Nietsmachine. 

Over dit boeiende onderwerp voeren we een debat vanuit de Centrale Bibliotheek, dat met humor wordt geleid door acteur, cabaretier en fotograaf Owen Schumacher.

Omdat wij in 2020 75 jaar VN vierden, en daarmee ook 75 jaar vrijheid, organiseerde de Centrale Bibliotheek Den Haag een tentoonstelling met werk van spotprent tekenaars uit alle delen van de wereld.

Tijdens de Haagse Vrouwendagen vertelt Jannah Loontjens over haar schuldgevoel, een gevoel dat vele vrouwen zullen herkennen. Machella Boot, lifecoach en inwoonster van Leidschenveen, zal aansluitend met Jannah in gesprek gaan.

Sjaak Bral ontvangt de Haagse schrijfster Gillian King. Naast het boeken schrijven is ze pedagoog en eigenaar van Het Leerhuis in de Haagse Vruchtenbuurt, een praktijk voor kinderen met leerproblemen, leerstoornissen en faalangst.

De muziek wordt tijdens deze uitzending verzorgd door Daniel Roos, zanger, pianist en songwriter.

Bij (oude) beroepen denkt Neeltje aan beroepen waarbij het heel duidelijk is wat iemand doet. Dat kan fantasievolle herinneringen oproepen. Een vuurtorenwachter is voor haar zo'n beroep. Met collages gaat u daar vorm aan geven. Het licht is een baken op zee en schijnt ook over de duinen in een steeds repeterend ritme die voor iedere vuurtoren anders is.

Niels en Job van Lub Tropiana maken de gezelligste podcast over popmuziek. Een speciale uitzending met een Haags tintje. Den Haag staat bekend als popstad bij uitstek, dus genoeg inspiratie.

Johan Overdevest interviewt Jet van Overeem – Hoofd educatie en conservator van het Kunstmuseum - en Jan de Bruijn – Conservator moderne toegepaste kunst en vormgeving van het Kunstmuseum. Zij gaan in gesprek over de tentoonstelling - het gedroomde museum, die te zien is in het Kunstmuseum in Den Haag.

Het Inguz Quartet bestaat uit vier professionele musici uit Nederland en uit de Oekraïne. De naam van het kwartet komt van de Noorse god “ING” en staat voor ontwikkeling en groei. De leden van dit ambitieuze kwartet streven ernaar om, naast de bekende kamermuziek, ook meer Oost Europese composities te spelen op podia in binnen- en buitenland.

Geniet mee met prachtige klassieke muziek van o.a. Beethoven, Bach en Tchaikovsky, gespeeld door twee studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Deze week ontvangt Sjaak Bral​ bij hem aan tafel in bibliotheek Nieuw-Waldeck: Jazztrompettist Michael Varekamp. Hij is al dertig jaar actief als trompettist, zanger, componist, organisator, radiomaker, theaterproducent en bandleider.

Maak jouw eigen 'shaker'. In deze workshop ga je jouw eigen muziekinstrument maken. Hiermee kan je op het ritme van de muziek meespelen. Aan het einde van de workshop speelt Jurre op zijn gitaar een leuk lied en kan jij helemaal losgaan met jouw 'shaker'. Samen maken jullie er een muzikaal feestje van.

Neeltje kijkt uit naar de lente omdat de dagen dan weer langer worden. De toekomst ziet er licht uit en mensen komen weer fijn bij elkaar. U gaat samen aan de slag met allerlei materialen en verf en zo brengen we licht in ons leven.

Deze talentvolle dames van slechts 16 jaar oud hebben een enorme passie voor muziek en staan in de finale van Talent Event.Joaz bestaat uit Zoë Tausk (gitaar en zang) en Joanne Gertenaar (viool en zang). Samen vormen zijn al drie jaar een duo. Ze treden op in kleine kroegen, schrijven sinds 2 jaar hun eigen nummers en hebben nu hun eerste nummer "Sweater" uit op Spotify.

De Tweede Wereldoorlog heeft ook in de muziek diepe sporen getrokken. Veel muziek die er had kunnen zijn, is er niet gekomen – omdat de componisten vervolgd en vermoord werden. Hun muziek werd vergeten. Eleonore Pameijer en Tobias Borsboom brengen de hoogtepunten uit deze indrukkwekkende erfenis voor u ten gehore.

Daar loopt een meisje met haar hond. Oeps, ze is verdwaald! Is ze in een paradijs gekomen? Ja, het lijkt wel een boekenparadijs. Zou er een vrolijk liedje verstopt zitten in een van die boeken? En wat willen de vlinders steeds zeggen? Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

Gastheer Sjaak Bral ontvangt de zeer talentvolle Haagse zangeres Tess Merlot. Sjaak en Tess gaan uiteraard in gesprek over haar voorkeur voor Franse chansons en samen met haar pianist zal Tess ook wat favorieten ten gehore brengen.

Badmonsters zijn gek op vies badwater! Maar er is iets waar ze nóg meer van smullen... Dit verhaal vertelt waarvan... Kijk en luister maar als je durft! Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar.

Geniet mee van de heerlijke jazzmuziek door Ben van den Dungen & The Society! Swing Time neemt de luisteraar mee naar de jaren ’30, de glorietijd van de jazz.

Al eerder traden ze op in bibliotheek Nieuw Waldeck en nu zijn ze terug! Het Hue Blanes Trio speelt speciaal voor u heerlijke jazzmuziek.

Sjaak bral ontvangt in deze tweede uitzending Janneke Vreugdenhil; culinair journalist, kookboekenauteur en schrijver. Het duo Koen van der Linden en Zoë de Priester treden op met jazzmuziek.

Hoe herken je een toevalsdier? Ontdek het in deze online workshop. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Concert met flamenco jazz op de Spaanse gitaar. Hij trad al eerder op in bibliotheek & cultuuranker Leidschenveen, en nu is hij terug: Abdel!

In de eerste editie van Sjaak&Co ontvangt Sjaak Bral Wethouder Robert van Asten! Verder behandelt Sjaak zijn nieuwste columns, gaat in gesprek over actualiteiten en literatuur en natuurlijk is er muziek.

In oktober 1995 trad Corien Bakker in dienst als hoofd van de afdeling Archeologie. En 25 jaar later is ze dat nog steeds! Genoeg verhalen voor een interview met Johan Overdevest. Over 25 jaar archeologie in Den Haag valt zoveel te vertellen!

Neeltje Meerman, kunstschilder opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, neemt u mee in de basistechniek van het stilleven: hoe zet je iets op als je aan een stilleven begint. Toonwaardes, licht en donker komen aan de orde. Hoe overwin je het witte doek of dat witte papier. Neeltje geeft technische adviezen, hoe neem je waar en zorg je dat het op het doek/papier komt.

De Spaanse Miguel Sucasas is een zeer getalenteerde saxofonist. Samen met zijn band geeft hij spetterende Jazzoptredens door heel Europa. Daarnaast componeert hij en geeft hij muzieklessen. In 2014 kwam zijn eerste album uit onder de naam Four Corners Quartet, waarop door hemzelf gecomponeerde nummers staan.

On The Jazz is een combinatie van easy listening en jazzy muziek. Daarmee maken zij jazzmuziek voor iedereen toegankelijk. Op geheel eigen wijze steken zij jazznummers in een eigen jasje, easy listening nummers in een jazzy sfeer en popballads in een eigen stijl.

Duik in het het verhaal 'De Sprinkhaan' met rasverteller en muzikant Marin Millenaar. De Sprinkhaan is een vrije en muzikale bewerking naar het magisch realistisch sprookje van Ransom Riggs, uit diens bundel Bijzondere vertelsels.

Sanne Kappert geeft een kunstworkshop voor kinderen vanuit bibliotheek Leidschenveen met het thema Oud en Nieuw. Laat je in deze online workshop inspireren door knalvormen uit de Popart.

Bart Chabot is een dichter, een schrijver en een podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelt een tomeloze energie en verbeelding die is vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën.

Fred Zuiderwijk gaat in gesprek met Dennis Weening. Een afwisseling tussen verhalen over Den Haag, het leven in de spotlights en het werken voor radio en televisie.