Online aanbod voor volwassenen

online Bibliotheek: de nieuwe app voor luisterboeken én e-books

Vanaf nu leen je luisterboeken én e-books in de de nieuwe online Bibliotheek-app.
Download de app en er gaat een wereld aan verhalen voor je open. Veel plezier!

Voor deze app heb je minimaal iOS 11.0 (Apple) of Android 4.4 nodig.

Online leren

Online de Nederlandse taal oefenen

Thuis oefenen met de Nederlandse taal, rekenen of inburgeren? Wij hebben alle handige websites op een rij gezet.

Volg gratis online trainingen van Skillstown

Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Bijvoorbeeld een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan. Of volg de korte cursus geluk. Vraag toegang aan en dan kun je aan de slag!

Computercursussen online

Meer weten over veiligheid en privacy op het internet, de werking van uw tablet of Excel? We hebben het cursusmateriaal van vijf cursussen tijdelijk online gezet!

Livestreams terugkijken

Dennis Weening & Fred Zuiderwijk

Haagse Iconen: een afwisseling tussen verhalen over Den Haag, het leven in de spotlights en het werken voor radio en televisie. Met deze keer twee rasechte Hagenezen: Fred Zuiderwijk en Dennis Weening. Live vanuit bibliotheek Nieuw Waldeck.

Bart Chabot leest voor

Bart Chabot leest het verhaal 'Een Rooie Brandweerauto' van Kees van Kooten in de Centrale Bibliotheek tijdens De Nationale Voorleeslunch.

Kunststof Live

In deze Kunststof-special wordt De Tegel, de Nederlandse prijs voor de journalistiek, uitgereikt in de categorieën achtergrond- en onderzoeksjournalistiek. Presentatie: Jellie Brouwer.

Ook thuis te raadplegen

Oefenen voor je theorie-examen

Oefen gratis voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor en vergroot je kans om je theorie-examen te halen.

Literaire meesterwerken en topstukken

Verdwaal in de digitale archieven van o.a. de Koninklijke Bibliotheek en het Literatuurmuseum. Lees gratis duizenden literaire meesterwerken en bekijk digitale rondleidingen van Nederlands meest interessante topstukken.

Ebooks Eten & Koken

Bekijk meer e-books