Biebmedewerkers geven Zomerlezen-tips aan jou!

Als je in een bibliotheek werkt, moet je haast wel van lezen houden: dat heb je vast wel eens gedacht! We vroegen bibliotheekmedewerkers daarom naar één van hun meest favoriete boeken. Boeken die ze jou aan zouden raden, omdat het verhaal hen persoonlijk raakte, geholpen heeft of gewoon bijzonder is. Neem hieronder een kijkje, en wie weet ontdek je nieuw leesvoer ...

• John Irving Bekijk details

8 augustus 2022

Mijn tip voor de zomer is niet 1 boek, maar alles van John Irving.

• Troost, Michael Ignatieff Bekijk details

29 juli 2022

Lezen is voor mij als op avontuur gaan, ontdekken, ontwikkelen, reflecteren, maar ook naar de kern van je eigen ik gaan en willen ontdekken. Lezen is kennis maken met alle uithoeken van de wereld. Geschiedenis vind ik avontuurlijk en boeiend. Ontdekkingen en ontwikkeling die de mens doormaakt wekken mijn interesse.

• Aan tranen heb je toch niks, Espen Dekko Bekijk details

29 juli 2022

is een jeugdboek (B), maar ook zeker aan te raden voor volwassen.

• De wijsheid van de heks Bekijk details

20 juli 2022

Mocht je van boeken over persoonlijke ontwikkeling houden en/of ben je nieuwsgierig naar wat hekserij, de oude natuurreligie, inhoudt dan raad ik het non-fictie boek ‘De wijsheid van de heks’ van Susan Smit aan. Dit boek gaat o.a. over de zeven hermetische wetten beschreven in de Kybalion en de levensbeschouwing van de oude religie. Het een zalig boek dat lekker weg leest, vol met lessen, wijsheden en adviezen.

• Wolkenstad, Anthony Doerr Bekijk details

18 juli 2022

Doerr wilde met dit verhaal een lofzang op het boek schrijven. Dat is eigenlijk al reden genoeg om dit te gaan lezen :) Het boek is geen spannende-snel-weg-lezer, maar juist een prachtig verhaal om jezelf helemaal in te verliezen. Over hoe mensen op zoek gaan naar een betere wereld. Hoe ze een thuis vinden.