Troost, Michael Ignatieff

Gepubliceerd op: 29 juli 2022 12:24

Lezen is voor mij als op avontuur gaan, ontdekken, ontwikkelen, reflecteren, maar ook naar de kern van je eigen ik gaan en willen ontdekken. Lezen is kennis maken met alle uithoeken van de wereld. Geschiedenis vind ik avontuurlijk en boeiend. Ontdekkingen en ontwikkeling die de mens doormaakt wekken mijn interesse.

Tijdens Corona stuitte ik op de titel “Troost” van Michael Ignatieff, die grote indruk op me maakte. Waar halen grote denkers hun troost vandaan? Dat bleek in veel gevallen veel dichterbij te liggen dan ik verwachtte. Ik lees vaak ook de tekst op de flap om een indruk te krijgen of het onderwerp mij boeiend genoeg lijkt. Ik wil namelijk de verrassing voor zijn. Ik wil namelijk niet een boek wegleggen….ik lees het altijd uit. Van voorwoord tot epiloog.

Vaak sla ik actuele en populaire titels over. Ik realiseer me, dat ik die jaren later dan toch uit de kast haal of koop om te lezen. Een voorbeeld daarvan is “Liefde in tijden van cholera”, een roman van Gabriel García Márquez of “Elementaire deeltjes” van Michael Houellebeque. Ik lees ook graag historische romans, laatste was “Tijden van vuur” van Kate Mosse.Ik vind het leuk om me weer kind te voelen. Zo beleef je opnieuw de wereld als kind. Recent heb ik het jeugdboek, van het zomer escapespel “Geheim Agent Max” van Manon Sikkel gelezen. Momenteel ben ik het boek “De zijderoutes” van Peter Frankopan aan het lezen.

Sadhena, intermediair  Bibliotheek Moerwijk