Biografie & Waargebeurd

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Het zat zo

  Meir Shalev

  Autobiografisch relaas over de familie van de Israëlische schrijver (1948- ).

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het zat zo

 • Niet van iedereen!

  Nikki Lee Janssen

  Ervaringsverhaal van een vrouw wier account werd gehackt en die werd bedreigd met publicatie van intieme foto's als ze niet betaalde; zij beschrijft de gevolgen van die publicatie en haar strijd om de foto's van internet te krijgen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Niet van iedereen!

 • Onuitwisbaar

  Edward Snowden

  Persoonlijk verslag van de Amerikaanse systeemengineer die werkte voor de Amerikaanse geheime dienst, maar in conflict kwam met zichzelf en de staat toen hij merkte hoe de geheime dienst alle digitale verkeer verzamelde en vastlegde, dat in de openbaarheid bracht en koos voor ballingschap, met alle gevolgen voor zijn privéleven.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Onuitwisbaar

 • De Nijl in mij

  Fleur van der Bij

  Autobiografisch verslag van de journaliste en historica die – op onderzoek naar de verdwijning in Sudan van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Juan Maria Schuver (1852-1883) – gaandeweg haar eigen persoonlijke beweegredenen daarvoor ontdekte.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De Nijl in mij


Boek van de maand

Over de grens

Jang Jin-sung

In 'Over de grens' beschrijft Jang Jin-sung zijn ontsnapping uit Noord-Korea op ingetogen en meeslepende wijze. Van binnenuit biedt hij een ongelofelijk verstrekkende kijk op de star, van bovenaf, georganiseerde samenleving.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken