Kan ik lenen uit andere Nederlandse bibliotheken?

Ja, dat kan. Met uw lidmaatschap kunt u ‘gastlenen’ in een andere gemeente. En wilt u iets lenen wat Bibliotheek Den Haag niet in bezit heeft? Dan kunt u het materiaal opvragen in een bibliotheek die dat wel heeft.

Gastlenen
Bent u lid van de bibliotheek in een andere gemeente dan Den Haag? En wilt u af en toe bij Bibliotheek Den Haag lenen? Dat kan met 'gastlenen': lenen in een andere gemeente, gewoon met uw lidmaatschap. Ook andersom. Bent u lid van onze bibliotheek dan kunt u ook buiten Den Haag lenen. Met een Jeugdpas, Basispas en Sterpas. Maar niet met een Kleine Pas.

Meer over gastlenen


Aanvragen bij andere bibliotheken
Bent u op zoek naar een titel die niet in de collectie van Bibliotheek Den Haag aanwezig is? Vraag het materiaal dan op. U haalt het materiaal daarna gewoon op in uw eigen bibliotheek. Aanvragen van een titel kan:


Wetenschappelijke boeken lenen
Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die Bibliotheek Den Haag niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteitbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen

Aanvragen Wetenschappelijke boeken


Aanvragen bij andere bibliotheken van scans en kopieën
U kunt bij de Koninklijke Bibliotheek scans of kopieën bestellen van materiaal uit de collectie van de KB of dat van andere bibliotheken. Wij verwijzen u naar de website van de KB voor meer informatie. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met een bibliotheekmedewerker of de afdeling IBL:
E-mail: ibl@bibliotheekdenhaag.nl
Telefoon: 070 353 4416