Kan ik lenen uit andere Nederlandse bibliotheken?

Ja, dat kan. Met uw lidmaatschap kunt u ‘gastlenen’ in een andere gemeente. En wilt u iets lenen wat Bibliotheek Den Haag niet in bezit heeft? Dan kunt u het materiaal opvragen in een bibliotheek die dat wel heeft.

Gastlenen
Bent u lid van de bibliotheek in een andere gemeente dan Den Haag? En wilt u af en toe bij Bibliotheek Den Haag lenen? Dat kan met 'gastlenen': lenen in een andere gemeente, gewoon met uw lidmaatschap. Ook andersom. Bent u lid van onze bibliotheek dan kunt u ook buiten Den Haag lenen. Met een Jeugdpas, Basispas en Sterpas. Maar niet met een Kleine Pas.

Meer over gastlenen


Aanvragen bij andere bibliotheken - TIJDELIJK NIET MOGELIJK
Door Corona-maatregelen is het nu helaas niet mogelijk titels bij andere bibliotheken te reserveren. Excuses voor het ongemak.


Wetenschappelijke boeken lenen - TIJDELIJK NIET MOGELIJK
Door Corona-maatregelen is het nu helaas niet mogelijk wetenschappelijke titels bij andere bibliotheken te reserveren. Excuses voor het ongemak.


Aanvragen bij andere bibliotheken van scans en kopieën
U kunt bij de Koninklijke Bibliotheek scans of kopieën bestellen van materiaal uit de collectie van de KB of dat van andere bibliotheken. Wij verwijzen u naar de website van de KB voor meer informatie. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met een bibliotheekmedewerker of de afdeling IBL:
E-mail: ibl@biblotheekdenhaag.nl
Telefoon: 070 353 4416