Educatienieuws

Resultaat 1 - 10 (van 12)

• Oproep voor een ambitieus leesoffensief

12 november 2020

Het gaat niet goed met lezen in Nederland. Achttien organisaties uit het veld van onderwijs, cultuur en jeugdgezondheid maken zich hierover al geruime tijd zorgen en luiden nu voor het eerst gezamenlijk de noodklok.

Bekijk details van Oproep voor een ambitieus leesoffensief

• Inclusiviteit in jeugdboeken

12 november 2020

Woensdag 2 december, 15.00 uur - 16.00 uur

Bekijk details van Inclusiviteit in jeugdboeken

• Webinar Letter voor letter, boek na boek

2 september 2020

Woensdag 16 september van 15.00-16.15 uur

Bekijk details van  Webinar Letter voor letter, boek na boek

• Heropening Bibliotheken

25 mei 2020

De bibliotheken zijn weer open! Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden die Bibliotheek Den Haag de komende tijd biedt aan onderwijs en kinderopvanginstellingen.

Bekijk details van Heropening Bibliotheken

• Nederland Leest Junior 2020

7 mei 2020

In tegenstelling tot voorgaande jaren is het boek van de Nederland Leest Junior Campagne van de CPNB dit jaar niet via Afdeling Educatie van Bibliotheek Den Haag te bestellen.

Bekijk details van Nederland Leest Junior 2020

• Download de boekenlegger

14 januari 2020

De unieke- interactieve- superhippe Lezen Nou! boekenleggert. Speciaal voor leerkrachten, bibliothecarissen en andere leesexperts. Bestel de boekenlegger in onze webshop en print er zoveel uit als je kunt. In welk boek steek jij 'm?

Bekijk details van Download de boekenlegger

• Haagse scholieren - Bookspot Literatuurprijs

13 november 2019

Op de vooravond van de Bookspot Literatuurprijs kozen de Haagse scholieren van het VCL, Maris, Maerlant, Haganum, Johan de Witt College, Zandvliet en Dalton alvast hun favoriet.

Bekijk details van Haagse scholieren - Bookspot Literatuurprijs

• Advieslijst prentenboeken

14 oktober 2019

Bibliotheek Den Haag stelde in opdracht van Kunst van Lezen een advieslijst samen met prentenboeken op thema voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Handig voor iedereen die met peuters werkt!

Bekijk details van Advieslijst prentenboeken

• Huiswerkbegeleiding

14 oktober 2019

Gratis huiswerkbegeleiding in een aantal van onze bibliotheken voor leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Bekijk details van Huiswerkbegeleiding

• Kinderboekenweek!

31 juli 2019

Van 2 tot 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Ook bij u in de klas? Boek nu een bliksembezoek van 30 minuten en laat de leesconsulent de leerlingen verrassen met de leukste boeken rond het thema 'Reis mee!'

Bekijk details van Kinderboekenweek!