Educatienieuws

 • Download de boekenlegger

  14 januari 2020

  De unieke- interactieve- superhippe Lezen Nou! boekenleggert. Speciaal voor leerkrachten, bibliothecarissen en andere leesexperts. Bestel de boekenlegger in onze webshop en print er zoveel uit als je kunt. In welk boek steek jij 'm?

  Bekijk details van Download de boekenlegger

 • Haagse scholieren - Bookspot Literatuurprijs

  13 november 2019

  Op de vooravond van de Bookspot Literatuurprijs kozen de Haagse scholieren van het VCL, Maris, Maerlant, Haganum, Johan de Witt College, Zandvliet en Dalton alvast hun favoriet.

  Bekijk details van Haagse scholieren - Bookspot Literatuurprijs

 • Advieslijst prentenboeken

  14 oktober 2019

  Bibliotheek Den Haag stelde in opdracht van Kunst van Lezen een advieslijst samen met prentenboeken op thema voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Handig voor iedereen die met peuters werkt!

  Bekijk details van Advieslijst prentenboeken

 • Huiswerkbegeleiding

  14 oktober 2019

  Gratis huiswerkbegeleiding in een aantal van onze bibliotheken voor leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

  Bekijk details van Huiswerkbegeleiding

 • Kinderboekenweek!

  31 juli 2019

  Van 2 tot 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Ook bij u in de klas? Boek nu een bliksembezoek van 30 minuten en laat de leesconsulent de leerlingen verrassen met de leukste boeken rond het thema 'Reis mee!'

  Bekijk details van Kinderboekenweek!

 • Nieuw! cursus Open Boek

  15 mei 2019

  De Cursus Open Boek 2.0 leidt op tot leescoördinator. De basiscursus bestaat uit vier dagdelen en een presentatie, en heeft een studiebelasting van veertig uur, waarvan 12 uur cursustijd.

  Bekijk details van Nieuw! cursus Open Boek

 • Nationale Voorleesdagen 2020

  15 mei 2019

  Nog maar net klaar met Harry die zijn huis zocht (gelukt!) Vanaf deze week kunnen bibliotheken zich gaan voorbereiden op de De Nationale Voorleesdagen van 2020.

  Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 2020