Heropening Bibliotheken

Gepubliceerd op: 25 mei 2020 10:49

De bibliotheken zijn weer open! Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden die Bibliotheek Den Haag de komende tijd biedt aan onderwijs en kinderopvanginstellingen.

Update 15 juni

Lenen en terugbrengen van boeken
Het is mogelijk om in de ochtenduren (tussen 9.00 uur en 12.00 uur) op afspraak boeken te lenen en terug te brengen met maximaal 2 personen per groep. Wij kunnen u hierbij in alle rust adviseren en ondersteunen bij het lenen. Het zou fijn zijn wanneer u eigen tassen meebrengt voor de boeken.  

Bezoeken
Het is helaas nog niet mogelijk om met een groep de bibliotheek te bezoeken, wij hopen dat we dit na de zomervakantie weer kunnen aanbieden. 

Per 15 juni mogen wij weer scholen en instellingen bezoeken. Neem contact op met de leesconsulent of contactpersoon van uw bibliotheekfiliaal voor de mogelijkheden.   

Materialen
Heeft u nog geleende bibliotheek materialen zoals leskoffers in huis? Deze kunt u gerust komen terugbrengen, belt u hierover even met het wijkfiliaal. Mocht u reserveringen hebben uitstaan voor materialen dan zal er contact met u worden opgenomen.  

Jeugd 
Hebben uw leerlingen of ouders boeken nodig? Zij zijn welkom! Elke dag (behalve zon- en feestdagen) tussen 12.00 en 17.00 uur zijn onze bibliotheken geopend voor publiek. De toegang tot onze bibliotheken gaat per persoon, laat kinderen dus niet in groepjes komen. Ouders met jonge kinderen mogen uiteraard samen naar binnen. 

Hygiëne
Binnen onze bibliotheken zijn er diverse voorzorgsmaatregelen genomen om het lenen zo hygiënisch mogelijk te laten verlopen. Zo vragen wij u bij binnenkomst en vertrek de handen te ontsmetten.​Wanneer er boeken zijn teruggebracht slaan wij deze eerst 2 dagen op in containers alvorens ze weer in de collectie worden terug geplaatst. 

Vragen?
Onze bibliotheken zijn er voor u indien u vragen heeft. Voor het volledige lesaanbod aan scholen bezoekt u onze webshop www.edubiebdenhaag.nl
Heeft u specifieke vragen voor onze afdeling educatie dan kunt u deze stellen via het e-mailadres educatiefaanbodbibliotheek@denhaag.nl. ​

 

Tot ziens!