Inclusiviteit in jeugdboeken

Gepubliceerd op: 12 november 2020 19:35

Woensdag 2 december, 15.00 uur - 16.00 uur

Stichting Lezen organiseert naar aanleiding van de publicatie Jeugdliteratuur door de lens van etnisch-culturele diversiteit van Sara Van den Bossche en Anne Klomberg het webinar Inclusiviteit in jeugdliteratuur.

Hoe inclusief (of exclusief) is de Nederlandstalige jeugdliteratuur? Wat doet het met kinderen als zij zichzelf of anderen niet of eenzijdig in jeugdliteratuur gerepresenteerd zien? Wat moet er gebeuren om het aanbod aan jeugdliteratuur inclusiever te maken?Het webinar bestaat uit een panelgesprek. Tijdens het gesprek zal inclusiviteit vanuit verschillende invalshoeken (wetenschap, uitgeverswereld, schrijversvak, boekenvak) worden belicht.

Het webinar is bedoeld voor professionals uit het boekenvak en beleidsmakers in de culturele en onderwijssector. Ook docenten, pedagogisch medewerkers, bibliotheekmedewerkers en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen.Het webinar duurt ongeveer een uur. Deelname aan het webinar is kosteloos; het wordt je aangeboden door Stichting Lezen.