Voortgezet onderwijs

Hulp bij je huiswerk

Zit jij op de het voortgezet onderwijs en heb jij wel eens hulp nodig bij je schoolwerk of bij het maken van een werkstuk? Wil je weten waar je betrouwbare info vandaan haalt, of oefenen met toetsen? Voor gratis hulp bij je huiswerk kun je terecht in een aantal bibliotheken of vraag je hulp online.

naar de pagina

Nederland Leest Junior

leeskracht

Tijdens de campagne Nederland Leest krijg je in de bibliotheek een boek cadeau, rond een bepaald thema. Goed om de discussie op gang te brengen. Er is ook een Junioreditie voor op school, voor leerlingen van 10 tot 14 jaar.

De Weddenschap

De Weddenschap

In een half jaar tijd drie boeken lezen: dat is de uitdaging die leerlingen aangaan in de Weddenschap. Lukt dat, dan krijgen ze een certificaat. En maken kans op mooie prijzen. Iets voor úw leerlingen?

Boektoer: boeken huren

Boektoer

Wel eens van Boektoer gehoord? Een pakket boeken als aanvulling op uw schoolbibliotheek. Of rond een bepaald thema. De bibliotheek bestelt, ProBiblio levert.

Read2Me! voorleeswedstrijd

read2me

Uitblinkers in voorlezen in uw brugklas? Doe met de school mee aan Read2Me! een voorleeswedstrijd in vier ronden.

'Haagse tijden', een website

haagse tijden

Een website voor leerlingen, die informatie geeft over meer dan 5000 jaar Haagse geschiedenis. Verdeeld in tien tijdvakken. Met een zoekgedeelte, een quiz per tijdvak en twee stambomen.

Podjecasten

Een podcast leren maken met de hele klas! In twee bijeenkomsten weet je er alles van! We leggen uit wat een postcast eigenlijk is. Je krijgt voorbeelden te horen en natuurlijk nemen we een podcast op! 

Momentje vrij? Boek erbij!

Momentje vrij? Boek erbij! is een campagne die oproept tot een schoolbreed leesbeleid. Dit beleid houdt in dat leerlingen vrij lezen tijdens schoolmomenten waarin geen les wordt gegeven. Zodra ze klaar zijn met een proefwerk of wanneer er nog tijd over is aan het einde van de les, pakken zij een leesboek uit hun tas (van thuis of uit de bibliotheek) en gaan vrij lezen. Dit gebeurt bij alle vakken en geldt voor leerlingen van alle klassen en alle niveaus.