'Vallen is als vliegen' is de Haagse scholieren favoriet van 2019!

Gepubliceerd op: 18 november 2019 13:08

Woensdag 13 november 2019 kozen scholieren van zeven Haagse scholen in de Centrale Bibliotheek hun favoriet voor de Bookspot Literatuurprijs 2019.

Het Scholierendebat voor de Bookspot literatuurprijs was ook dit jaar weer een enorm succes! Onder leiding Marcel Verreck hebben de leerlingen gespard over de eisen van een goed boek en welke boeken van de shortlist fictie aan deze eisen hebben voldaan.

Best spannend, aangezien de auteurs zelf ook aanwezig waren. We willen de deelnemende scholen en natuurlijk de auteurs hartstikke bedanken voor hun bijdrage aan het spetterende debat van vandaag. Na veel "verkooppraatjes" en tot slot een stemronde -- feliciteren wij Manon Uphoff 'Vallen is als vliegen' is namelijk de Haagse scholieren favoriet van 2019!

Scholieren debat

De scholieren zijn afkomstig van de zeven Haagse voortgezet onderwijsscholen: VCL, Maris College (Belgisch Park), Maerlant Lyceum, Johan de Witt scholengroep, Christelijk Lyceum Zandvliet en Scholengemeenschap Dalton Voorburg.

Per klas worden alle titels van de Shortlist fictie  gelezen. Elke leerling heeft één titel gelezen. De vijf genomineerde auteurs zijn: Peter Buwalda met Otmars zonen (De Bezige Bij),Wessel te Gussinklo met De hoogstapelaar (Koppernik), Nicolien Mizee met Moord op de moestuin (Nijgh en Van Ditmar), Marente de Moor met Foon (Querido) en Manon Uphoff met Vallen is als vliegen (Querido).

Bookspot Literatuurprijs

De Bookspot Literatuurprijs staat onder auspiciën van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie en wordt mogelijk gemaakt door BookSpot. De Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-Fictie heeft tot doel het bevorderen van de Nederlandse letterkunde door het toekennen van een prijs; zij benoemt daartoe een onafhankelijke jury. Winnie Sorgdrager, Minister van Staat, is voorzitter van de Stichting.

BookSpot is dé online boekwinkel van Nederland en België. Zij werkt vanuit de overtuiging dat de wereld er beter, begripvoller en vrolijker van wordt als meer mensen lezen en wil er daarom voor zorgen dat meer mensen plezier beleven aan het lezen van boeken.