Wat kunt u doen in de bibliotheek?

Gepubliceerd op: 20 juli 2020 10:54

Nu de regering de maatregelen om verspreiding van het coronavirus versoepelt, openen wij de deuren van onze bibliotheken ook steeds verder. Natuurlijk zorgen we er tegelijkertijd nog steeds voor dat de (hygiëne)maatregelen kunnen worden nageleefd.

• Studeren of werken in de bibliotheek met gebruik van gratis WiFi

De plekken zijn beschikbaar voor individueel gebruik. De plekken worden genummerd. Op de begane grond ontvangt u een boekenlegger met nummer als plaatsbewijs. Die levert u weer in op de begane grond als u vertrekt. Vooraf reserveren vooralsnog niet nodig.
  • Uw krant of favoriete tijdschrift in de bibliotheek komen lezen. Het gebruik is op eigen risico, deze kranten en tijdschriften worden niet in quarantaine geplaatst
  • Gebruikmaken van het Leescafé in de Centrale Bibliotheek
  • Activiteiten bezoeken, nu ook tijdens openingstijden, met een beperkt aantal deelnemers, reserveren is verplicht. U vindt het actuele aanbod in de agenda
  • Inleveren en lenen, reserveringen en lidmaatschapszaken regelen
  • Zelfstandig werken aan een bibliotheekcomputer, maximaal 60 minuten. Ondersteuning daarbij is helaas nog niet mogelijk.
  • Naar het Taalhuis gaan: wie de Nederlandse taal minder goed spreekt en bijvoorbeeld moeite heeft met internetten en videobellen, kan met vragen terecht bij het Taalhuis: maandag t/m vrijdag van 12.30 - 15.30 uur.
  • Op afspraak naar het spreekuur digitale vragen: als u meer wil weten over uw smartphone, tablet, het gebruik van uw laptop of computer, dan bent u aan het juiste adres bij het spreekuur digitale vragen. Maar ook kunt u hier terecht met vragen over het gebruik van e-books, Klik & Tik of informatie over de cursussen in de bibliotheek. Een afspraak maakt u via 070 353 44 10 of aan de balie op de derde verdieping.
  • Muziekweb-computers en dvd-spelers in de Centrale Bibliotheek gebruiken (m.i.v. 27 juli)
  • Tentoonstellingen zijn weer te zien in de bibliotheek (m.i.v. 27 juli)

Veilig naar de bibliotheek

We willen uw bezoek aan de bibliotheek natuurlijk zo veilig mogelijk maken. Daarom zijn er maatregelen genomen:
• Een beperkt aantal mensen kan tegelijkertijd in de bibliotheek zijn, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Dit houden medewerkers bij.
• Maak bij binnenkomst uw handen schoon met het desinfectiemiddel dat klaarstaat. Gebruik dit ook voor u werkt op een bibliotheekcomputer.
• Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
• Hoest en nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes, zoals het RIVM adviseert.
• Kom niet langs als u last heeft van symptomen die wijzen op mogelijke besmetting met het coronavirus, zoals hoesten, koorts en andere griepachtige verschijnselen.