Afhalen, bezorgservice en online programmering tijdens lockdown

Gepubliceerd op: 15 december 2020 14:29

Bibliotheek Den Haag biedt met ingang van woensdag 16 december 2020 alternatieve dienstverlening aan. Naast een afhaalservice met boekenpakketten start ook de bezorgservice voor ouderen weer. En vanaf donderdag 14 januari 2021 is er online programmering voor jong en oud.

De Haagse bibliotheken zijn dicht voor bezoekers zolang de landelijke lockdown van kracht is. De sluiting volgt op de beslissing van het kabinet over te gaan tot een strenge lockdown om het coronavirus te bestrijden. Ter informatie zetten we een aantal praktische zaken op een rij:

• Bereikbaarheid: onze bibliotheken zijn van ma t/m vrij telefonisch bereikbaar tussen 12.00 en 17.00 uur.
  • Boeteregeling: maakt u zich geen zorgen over het inleveren van boeken en andere materialen. We berekenen geen boetes vanaf het moment dat we dicht zijn en zo lang de sluiting duurt.
  • Reserveren: tijdens de sluitingsperiode kunt u niet reserveren. Al gemaakte reserveringen zijn af te halen wanneer de bibliotheken weer open gaan.

Afhaalservice

Vanaf woensdag 16 december kunt u zich hier aanmelden voor het afhalen van een boekenpakket bij uw wijkbibliotheek. Het pakket bestaat uit vijf boeken in een door u gekozen genre. Na het online invullen van het aanvraagformulier ontvangt u een bevestiging met meer informatie over wanneer u het boekenpakket kunt afhalen.

Bezorgservice

De Centrale Bibliotheek organiseert een bezorgservice van boeken aan huis aan specifieke doelgroepen. Kijk hier voor meer informatie en het aanvraagformulier.

Online programmering

Omdat het al langere tijd niet mogelijk is om activiteiten aan te bieden, starten we donderdag 14 januari met ons online cultuurprogramma Bieb070@Home. Kinderen kunnen op woensdagmiddag knutselen of luisteren naar een voorgelezen verhaal, op woensdagavond praat Sjaak Bral met bekende Hagenaars en Hagenezen in Sjaak&Co, op donderdagavond is er een gevarieerd programma en op vrijdagavond presenteren onze cultuurankers Loosduinen/Nieuw Waldeck en Leidschenveen/Ypenburg een culturele activiteit.

Houd de agenda in de gaten voor de precieze programmering. Deze wordt voortdurend aangevuld met nieuwe online activiteiten, die u vervolgens live kunt kijken via onze Facebookpagina of terug kunt kijken op het YouTube-kanaal van Bibliotheek Den Haag.

Tenslotte wijzen wij u graag op de online bibliotheek. Als lid van Bibliotheek Den Haag kunt u gebruik maken van het aanbod e-books en luisterboeken daar. Kijk hier voor alle informatie daarover.

We houden u op de hoogte!

Via de website en onze social mediakanalen houden we u op de hoogte van ontwikkelingen met betrekking tot onze dienstverlening. Als u zich voor onze nieuwsbrieven aanmeldt, ontvangt u van ons nieuwe informatie per mail zodra we die hebben.