Bibliotheek Den Haag weer open

Gepubliceerd op: 17 november 2020 17:17

U kunt weer terecht bij de bibliotheek! Door de aangekondigde verruiming van de coronamaatregelen, zijn alle Haagse filialen vanaf donderdag 19 november opnieuw open voor het lenen en terugbrengen van boeken en andere materialen. Ook zijn nu online in verschillende vestigingen studieplekken te reserveren.

De bibliotheken zijn weer te bezoeken, tijdens aangepaste openingstijden. De dienstverlening blijft voorlopig helaas beperkt. In acht vestigingen in de stad is het gebruik van studieplekken nu gelukkig wel weer mogelijk, mits u deze vooraf online reserveert.

Studieplekken alleen met digitale reservering

In de bibliotheken in Escamp, Leidschenveen, Scheveningen, Segbroek, Transvaalkwartier, Wateringse Veld en Ypenburg worden vanaf donderdag 19 november studieplekken opengesteld, per tijdsblok, twee per dag. In de Centrale Bibliotheek was het online reserveren van een studieplek al mogelijk, maar is het aantal tijdvakken aangepast van één naar twee blokken per dag. U wordt dringend verzocht om maximaal één tijdvak per dag te reserveren, zodat zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid krijgen om in de bibliotheek te studeren.
Meer informatie over het reserveren van een studieplek, vindt u hier.

Huiswerkbegeleiding en venstertijden

Met huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren was al weer gestart, voor bestaande deelnemers. Aanmelden hiervoor is op dit moment helaas niet mogelijk, in verband met de toegestane groepsgrootte. Ook blijven de eerder ingevoerde venstertijden gelden, waarbij in elk stadsdeel een bibliotheek een uur extra open is, speciaal voor kwetsbare groepen.

Mondkapjesplicht

Vanaf 1 december 2020 geldt een landelijke mondkapjesplicht voor publieke binnenruimten. Het dragen van een mondkapje wordt daarmee ook verplicht in al onze vestigingen. Nu wordt alleen dringend geadviseerd een mondkapje te dragen, in afwachting van de speciale coronawet.

We houden u op de hoogte!

Deze situatie, en daarmee het landelijk beleid, rondom COVID-19 verandert geregeld. We houden u op de hoogte van de gevolgen daarvoor voor de dienstverlening van de bibliotheek, via de website en onze social mediakanalen.

laatst gewijzigd: 26-11-2020