Bibliotheken open met beperkte dienstverlening

Gepubliceerd op: 8 mei 2020 16:58

Bibliotheek Den Haag is enorm blij, want vanaf donderdag 14 mei openen wij onze deuren weer! Vooralsnog ma t/m za van 12.00 -17.00 uur. We bieden een aangepaste dienstverlening en op de locaties zijn (hygiƫne)maatregelen genomen op basis van de adviezen van het RIVM. De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat immers voorop.

Om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd langskomen, zijn we coulant in de omgang met boetes: het terugbrengen van materialen kan tot en met 3 juni boetevrij. Als materialen al voor onze sluiting teruggebracht hadden moeten worden, blijft de toen opgelopen boete staan, maar dit bedrag is uiteraard niet verder gestegen gedurende de sluiting.

Waarvoor u welkom bent:

• Lenen via selfservice en terugbrengen van materialen in een speciale container.
    *De 1e en 5e verdieping van de Centrale Bibliotheek zijn gesloten.
  • Lid worden
  • Ophalen reserveringen
  • Afhandeling van incasso

Het is helaas nog niet mogelijk naar de bibliotheken te komen voor zaken anders dan hierboven omschreven. U kunt bijvoorbeeld geen gebruik maken van de computers, WiFi en/of printers, werken en studeren in de bibliotheek of er samenkomen. Voorlopig gaan alle evenementen en bijeenkomsten ook niet door.

Waar moet u rekening mee houden bij uw bezoek

• Kom zoveel mogelijk alleen naar de bibliotheek. Het is fijn als iedereen het liefst alleen naar de bibliotheek komt, om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om iets te lenen. Maar we begrijpen ook dat jonge kinderen niet alleen kunnen, en wel het liefst zelf een boekje uitkiezen. Daarom maken we een uitzondering voor ouders met jonge kinderen.
  • Een beperkt aantal mensen kan tegelijkertijd in de bibliotheek zijn, afhankelijk van de grootte van de ruimte.
  • Reinig bij binnenkomst uw handen met het desinfectiemiddel dat klaarstaat.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
  •  U levert uw materialen in via een speciale container: u ontvangt dus geen inleverbewijs, maar u kunt via Mijn Bibliotheek na vier dagen wel zien wat nog op uw pas staat.
  • U leent automatisch voor 6 weken.
  • De toiletten zijn niet open.
  • Hoest en nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes, zoals het RIVM adviseert.
  • Kom niet langs als u last heeft van symptomen die wijzen op mogelijke besmetting met het coronavirus.

Wat doet de bibliotheek nog meer voor uw veiligheid

• Met duidelijke bestickering helpen we bezoekers om 1,5 meter afstand te houden.
  • Wij plaatsen waar nodig instructies om iedereen te wijzen op de huisregels en medewerkers bewaken deze ook.
  • De bibliotheken houden we goed schoon en waar nodig zijn desinfecterende middelen voor bezoeker en medewerker beschikbaar
  • Ingeleverde materialen plaatsen we 36 uur in quarantaine.

We houden u op de hoogte bij nieuwe ontwikkelingen!

Laatste update: 26 mei 2020