Campagne BiebFavoriet van start!

Gepubliceerd op: 21 september 2019 13:45

Rapper Willie Wartaal en wethouder bibliotheken Robert van Asten lanceerden zaterdagochtend 21 september in bibliotheek Ypenburg de BiebFavoriet-campagne. Om te vieren dat de website van Bibliotheek Den Haag vernieuwd is, delen bekende Hagenaars namelijk twee maanden lang hun favoriete biebboeken met de stad. De feestelijke bijeenkomst werd goed bezocht! Ook toekomstige BiebFavorieten Bobbi Eden en Sjaak Bral waren aanwezig. Bezoekers konden een foto maken met Willie Wartaal en kregen een gesigneerde boekenlegger.

Wat houdt BiebFavoriet in?

Een estafette die draait om Haagse bekendheden die gepassioneerd vertellen over hun favoriete titels uit de bibliotheek. Elke twee maanden is er een nieuwe BiebFavoriet. Mensen komen hem of haar overal tegen, zowel in de veertien bibliotheken – in de vorm van een levensgroot fotobord – als online. Vanaf 21 september deelt ook wethouder Robert van Asten zijn favoriete biebboeken via de website van de bibliotheek. Eind november geeft Willie Wartaal het stokje door aan Sjaak Bral en in februari 2020 vertelt Bobbi Eden over haar favoriete titels.

Winactie

Aan de campagne is de BiebFavoriet-winactie gekoppeld. Bezoekers die 21 september een foto maakten, kunnen deze insturen via social media met de hashtag #biebfavoriet. Winnaars maken kans op een sweater van De Jeugd van Tegenwoordig. Wie niet aanwezig was bij de lancering, heeft nog steeds de mogelijkheid mee te doen met de actie. De komende maanden staat in alle bibliotheken een levensgroot bord van Willie Wartaal om mee op de foto te gaan.