Den Haag opnieuw gastheer uitreiking BookSpot Literatuurprijzen

Gepubliceerd op: 11 november 2019 13:44

De feestelijke uitreiking van de BookSpot Literatuurprijzen 2019 vindt op donderdagavond 14 november plaats in de Centrale Bibliotheek van Den Haag. Robert van Asten, wethouder Cultuur, is verheugd dat de stad Den Haag ook dit jaar weer gastheer is van dit prestigieuze evenement waar het Nederlandstalige boek en het lezen gevierd worden.

Voorzitter van organisator Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs Winnie Sorgdrager, Minister van Staat, is blij met de samenwerking met de Centrale Bibliotheek. De overtuiging van de Stichting is dat de wereld er beter en begripvoller van wordt als meer mensen lezen en dat is ook waar de Stichting en de bibliotheek elkaar in gevonden hebben.

Tien interviews en de bekendmaking
Op de avond van de bekendmaking interviewt Volkskrant-journalist Jean-Pierre Geelen de tien genomineerde auteurs. Rond half tien maakt Winnie Sorgdrager de winnende boeken bekend. De uitreiking is dit jaar extra feestelijk omdat voor het eerst twee prijzen van € 50.000 worden uitgereikt: een voor fictie en een voor non-fictie. Voor beide categorieën zijn vijf auteurs genomineerd. De vijf genomineerde voor fictie zijn: Peter Buwalda met Otmars zonen (De Bezige Bij), Wessel te Gussinklo met De hoogstapelaar (Koppernik), Nicolien Mizee met Moord op de moestuin (Nijgh en Van Ditmar), Marente de Moor met Foon (Querido) en Manon Uphoff met Vallen is als vliegen (Querido). De vijf genomineerden voor non-fictie zijn Mirjam van Hengel met Een knipperend ogenblik (De Bezige Bij), Lieve Joris met Terug naar Neerpelt (Atlas Contact), Maaike Meijer met Hemelse mevrouw Frederike (De Bezige Bij), Thomas Rueb met Laura H. (Das Mag) en Sjeng Scheijen met De avant-gardisten (Prometheus).