Eerste boekenpakket bezorgservice overhandigd door wethouder van Asten

Gepubliceerd op: 21 april 2020 20:30

De 84-jarige Nicole Weijerman nam het eerste 'boekenpakketje' in ontvangst. De bibliotheek kwam bij haar langs, omdat zij zich aanmeldde voor de nieuwe bezorgservice voor 70-plussers.

Wethouder Robert van Asten bracht het pakket met boeken persoonlijk bij mevrouw Weijerman, om de eerste bezorging feestelijk van start te laten gaan. Bibliotheek Den Haag merkt dat er behoefte is aan deze service: inmiddels deden al 130 70-plussers een aanvraag via het online formulier.

"Nu kan ik weer even vooruit"

Achter de schermen was de bibliotheek al langer bezig een bezorgdienst op te zetten voor oudere leden. Toen de bibliotheken moesten sluiten, kwam het initiatief in een sneltreinvaart. Mevrouw Weijerman is tevreden: "Geweldig! Als ik niet kan lezen heb ik geen leven. Nu kan ik weer even vooruit," zei zij enthousiast tegen de wethouder.

Eenmalige bezorging

Deze bezorgservice is opgezet als pilot, waarop 70-plussers vooralsnog eenmalig een beroep kunnen doen. Boeken inleveren kan als de bibliotheken weer open zijn. Natuurlijk staat veiligheid voor bezorger en ontvanger voorop. Een vaste bezorgmedewerker brengt de boeken; hij draagt handschoenen en bezorgt contactloos. Voor en na het gereedmaken van de tassen voor de bezorgdienst wast de bibliothecaris elke keer zijn handen. De bibliotheek kan in deze pilot maximaal 2400 leden bedienen.

Fotograaf: Martijn Beekman