Evenementen Bibliotheek Den Haag vervallen

Gepubliceerd op: 14 oktober 2020 15:05

Alle activiteiten van Bibliotheek Den Haag voor meer dan vier bezoekers, komen vanaf donderdag 15 oktober 2020 te vervallen. Evenals de lees- en studieplekken in de vestigingen, met uitzondering van de Centrale Bibliotheek waar een zeer beperkt aantal studieplekken beschikbaar blijft. Deze plekken kunnen echter nog alleen op reservering worden gebruikt.

U blijft welkom bij alle vestigingen, tijdens de bestaande openingstijden, voor het lenen en terugbrengen van boeken en andere materialen. Een enkele kleinschalige activiteit, met minder dan vier deelnemers, proberen we wel door te laten gaan. Er kan in alle wijkvestigingen van Bibliotheek Den Haag geen gebruik meer worden gemaakt van zitplekken. De leestafel, de pc-werkplekken en de studieplekken zijn daar dus helaas niet beschikbaar momenteel.

Ook de horeca in de Centrale Bibliotheek en Bibliotheek Escamp sluit voorlopig. Afhalen van consumpties is nog wel mogelijk in de Centrale Bibliotheek.

Studieplekken Centrale Bibliotheek

In de Centrale Bibliotheek is m.i.v. donderdag 15 oktober slechts een beperkt aantal studieplekken beschikbaar. Deze zijn verdeeld tussen de 2e tot en met de 5e etage. Gebruik maken van een studieplek kan vanaf maandag 26 oktober alleen na een online reservering.
Lees meer over reserveren van een studieplek >

Het aantal studieplekken is nu wel dermate beperkt dat we een dringend beroep doen op studenten om er alleen gebruik van te maken uit noodzaak en wanneer er geen alternatieve plek is om te studeren.

Overige zitplaatsen

Ook het aantal PC-plekken en zitplaatsen op de jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek is zeer beperkt. Reserveren voor deze plekken kan via de balies op de 2e en 3e verdieping. Voor het Taalhuis op de 2e etage en de muzieketage (4e) blijven in totaal 8 zitplaatsen beschikbaar.

Momenteel kan er niet worden geprint in de vestigingen.

Maatregelen

De nieuwe maatregelen gelden vooralsnog voor een periode van 4 weken (tot 15 november) en zijn het gevolg van de landelijke aanscherpingen door het kabinet, om verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Alle eerdere maatregelen blijven van kracht, zodat iedereen zo veilig mogelijk de bibliotheek kan blijven bezoeken. Houd rekening met het volgende:

• U wordt dringend verzocht een mondkapje te dragen in de bibliotheek.
  • Een beperkt aantal mensen kan tegelijkertijd in de bibliotheek zijn. Dit houden medewerkers bij.
  • Maak bij binnenkomst uw handen schoon met het desinfectiemiddel dat klaarstaat.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
  • Hoest en nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes, zoals het RIVM adviseert. Kom niet langs als u last heeft van symptomen die wijzen op mogelijke besmetting met het coronavirus, zoals hoesten, koorts en andere griepachtige verschijnselen.