Foto-expositie 'A new beginning' geopend

Gepubliceerd op: 15 april 2021 12:52

fotografie Cigdem Yuksel

Movies that Matter ken je vast van inspirerende en gloednieuwe films met verdieping. Dit jaar organiseren ze online een tentoonstellingstour voor bezoekers en voorbijgangers in het centrum van Den Haag. Een deel van de fototentoonstelling over jonge vluchtelingen hangt voor het raam aan het Spui bij de Centrale Bibliotheek.

Het verhaal van Abdulaal

Abdulaal (22) wil acteur worden. Hij houdt van aandacht, in de spotlights staan. Als hij aan de toekomst denkt, aan acteren en beroemd worden, dan denkt hij aan de kleuren goud en rood. Hij kwam op zeventienjarige leeftijd vanuit Soedan alleen naar Nederland. Onderweg leerde hij de volksliederen van twaalf landen uit zijn hoofd. ‘Dat deed ik om contact te maken. Mensen vinden het sympathiek als je iets van hun land weet.’ Je ziet zijn verhaal bij de Centrale Bibliotheek op het raam aan het Spui.

Tentoonstellingstour

Van 15 april tot en met 6 mei is de buitententoonstelling met het werk te zien langs de route Spui, Hofweg en Buitenhof in het centrum van Den Haag. De expo is georganiseerd in samenwerking met filmfestival Movies that Matter, Bibliotheek Den Haag en Atrium City Hall. Daarna zal de tentoonstelling door Nederland reizen. 

 

Transmediaproject Shadow Game

A new beginning is onderdeel van het transmediaproject Shadow Game van Eefje Blankevoort en Els van Driel, gemaakt in nauwe samenwerking met journalist en vertaler Zuhoor al Qaisi. Het project bestaat uit een lange documentaire (90 min), een serie korte follow-up docu’s (30min), een impact campagne, adventure game en een multimedia serie / tentoonstelling in samenwerking met Cigdem Yuksel. 

Fotografie: Cigdem Yuksel
Tekst en montage: Eefje Blankevoort/Prospektor
Samenstelling: Frederiek Biemans
Vormgeving: Studio Parkers