Bibliotheekcomputers gebruiken en activiteiten bezoeken weer mogelijk

Gepubliceerd op: 14 juni 2020 20:00

Zin om thuis te ontspannen met wat leesvoer of die interessante film eindelijk eens kijken? Kom gerust langs om wat te lenen! Maar misschien wilt u juist wat zaken regelen op de bibliotheekcomputer: dat kan vanaf nu weer. Ook zullen de bibliotheken komende tijd activiteiten gaan organiseren, uiteraard met aandacht voor de veiligheid.

Op een rijtje wat u kan doen:

• Inleveren en lenen
  • Reserveren
  • Lidmaatschapszaken regelen
  • Zelfstandig werken aan een bibliotheekcomputer en printen, max. 60 minuten
  • Naar activiteiten met een beperkt aantal deelnemers, reserveren verplicht

Alle bibliotheken zijn open van 12.00 – 17.00 uur.

Werken aan bibliotheekcomputers

Werken aan de bibliotheekcomputers en uitprinten kan maximaal 60 minuten. Een beperkt aantal plekken is in de bibliotheken beschikbaar en ondersteuning is helaas nog niet mogelijk. U moet zich dus zelfstandig kunnen redden op de computer en met printen.

Activiteiten

Wij organiseren weer activiteiten. Uiteraard zorgen we er ook dan voor dat u 1,5 meter afstand kunt houden, en we treffen hygiëne- en beschermingsmaatregelen. Reserveren voor u komt, is verplicht, omdat een beperkt aantal mensen kan meedoen. Een overzicht van de activiteiten vindt u in de agenda.

Veilig naar de bibliotheek

We willen uw bezoek aan de bibliotheek natuurlijk zo veilig mogelijk maken. Daarom zijn er maatregelen genomen:

• Kom zoveel mogelijk alleen. We begrijpen wel dat jonge kinderen niet alleen kunnen komen, en het liefst zelf een boekje uitkiezen. Daarom maken we een uitzondering voor ouders met jonge kinderen.
  • U levert uw materialen in via een speciale container: u ontvangt dus geen inleverbewijs, maar u kunt via Mijn Bibliotheek na vier dagen wel zien wat nog op uw pas staat.
  • U leent automatisch voor 6 weken.
  • Een beperkt aantal mensen kan tegelijkertijd in de bibliotheek zijn, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Dit houden medewerkers bij.
  • Maak bij binnenkomst uw handen schoon met het desinfectiemiddel dat klaarstaat. Gebruik dit ook voor u werkt op een bibliotheekcomputer.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
  • De toiletten zijn niet open.
  • Hoest en nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes, zoals het RIVM adviseert.
  • Kom niet langs als u last heeft van symptomen die wijzen op mogelijke besmetting met het coronavirus, zoals hoesten, koorts en andere griepachtige verschijnselen.