'Heel Den Haag Leest' officieel ondertekend en gestart

Gepubliceerd op: 8 november 2022 13:49

Op dinsdag 1 november tekenden bestuurders uit het gehele Haagse onderwijsveld en taalpartners uit de regio Haaglanden een manifest voor meer leesplezier en aandacht voor lezen.

Het ‘Heel Den Haag Leest’-Manifest is hét startsein voor het Haags Leesoffensief. Niet alleen voor vandaag of morgen, maar voor de komende jaren. Bibliotheek Den Haag is partner van het initiatief dat erop is gericht om heel Den Haag aan het lezen te krijgen. Op 1 november ondertekenden de betrokken organisaties daarvoor een manifest in aanwezigheid van Wethouder Onderwijs Hilbert Bredemeijer. Verschillende artiesten, schrijvers, leerlingen en studenten zorgden voor een vrolijke omlijsting. Zangers Tim Akkerman en Jhilani Wijsman zongen over lezen, schrijver Koos Meinderts droeg voor uit eigen werk en dichter Gershwin Beonevacia nam de aanwezigen mee in zijn visie op lezen. 

Haags netwerk voor leesplezier

‘Heel Den Haag Leest’, bouwt aan een netwerk en platform waarbij steeds meer partners uit de stad zich aansluiten. ROC Mondriaan, Kinderopvang 2Samen, Lucas Onderwijs, De Haagse Hogeschool, Bibliotheek Den Haag en alle andere partners maken zich samen hard om leesvaardigheid en de leesmotivatie van kinderen, jongeren en volwassenen in de regio Haaglanden te vergroten. Dat is goed voor de ontwikkeling en het welbevinden. In Den Haag is dat extra belangrijk vanwege het hoge percentage laaggeletterden. Help mee de leesvaardigheid en de leesmotivatie van kinderen, jongeren en volwassenen in de regio Haaglanden te vergroten. Meer informatie of je aansluiten bij Heel Den Haag Leest, kan hier

Ga naar Heel Den Haag Leest

Beeld door: Daniella van Bergen