Nieuwe corona-maatregelen bij bibliotheek

Gepubliceerd op: 29 september 2020 16:57

Bibliotheek Den Haag treft extra corona-maatregelen, naar aanleiding van de nieuwe landelijke regels die op 28 september zijn afgekondigd. U wordt dringend geadviseerd voortaan een mondkapje te dragen tijdens een bezoek aan de bibliotheek.

Maatregelen

Alle eerdere maatregelen blijven van kracht, zodat iedereen zo veilig mogelijk de bibliotheek kan blijven bezoeken. Houd rekening met het volgende:

• Bezoekers worden dringend verzocht een mondkapje te dragen in de bibliotheek, ook op de studie- en werkplekken.
  • Een beperkt aantal mensen kan tegelijkertijd in de bibliotheek zijn, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Dit houden medewerkers bij.
  • Maak bij binnenkomst uw handen schoon met het desinfectiemiddel dat klaarstaat. Gebruik dit ook voor gebruik van een bibliotheekcomputer.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
  • Hoest en nies in uw ellenboog en gebruik papieren zakdoekjes, zoals het RIVM adviseert.
  • Kom niet langs als u last heeft van symptomen die wijzen op mogelijke besmetting met het coronavirus, zoals hoesten, koorts en andere griepachtige verschijnselen.

De bibliotheek wil er voor iedereen zijn. Dat geldt zeker ook voor mensen die zich op dit moment kwetsbaar voelen qua gezondheid en daarom misschien minder makkelijk langkomen, maar onze service wel nodig hebben. Eerder al stelde Bibliotheek Den Haag daarom in elk stadsdeel speciale bezoektijden in voor kwetsbare groepen. Daarnaast is er een maximum aan het aantal bezoekers, afgestemd op de grootte van de ruimte. Bij activiteiten is er de komende tijd plaats voor in ieder geval niet meer dan 30 bezoekers, inclusief kinderen.